| SoulOnFire a întrebat:

Daca fac o radiografie de coloana lombara fara sort de plumb pentru protectie, e normal? Am intrebat si mi s-a spus ca nu au asa ceva. Astept un raspuns urgent pana diseara.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| BogdanLuca a răspuns:

Nu patesti nimic!
Ai grija sa nu se mai repete!

| valentingb a răspuns:

Nu,nu e normal, dar ce e normal in Romania? Si eu am facut 3 raze la bazin, fara protectie. Primele doua nu au iesit bine. Ma intreb, daca nu ieseau bine 50 de raze, imi faceau 51? M-au iradiat cat pentru un an de zile, in 5 minute. Asta e, macar acul de la seringa e curat. Ai grija sa nu mai faci raza in urmatoarele 5 luni de zile.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca nu esti insarcinata, nu e necesar sortul de plumb. doza de raze X este foarte mica.

| darrio2007 a răspuns:

Sortul de plumb il poarta cel care face radiografiile, nu tu.El face zilnic asa ceva. Face parte din protectia muncii pentru meseria pe care o are. Expunerea indelungata creeaza probleme.Nu tu.Care faci o data la cateva luni sau mai mult.

| BogdanLuca a răspuns (pentru BogdanLuca):

Scuze, am citit mai bine! La radiografia lombara nu se foloseste sort de plumb!
Sunt alte radiografii care necesita asa ceva, de ex : cea stomatologica, indiferent ca este ortopantomograma, retroalveolara sau muscata.
Scuze!

| karsivan a răspuns:

La o singura expunere nu se intampla nimic, nu trebuiesc radiate persoane insarcinate.