Eu sunt medic adevarat, am invatat la facultate. Mancarurile la cuptor, facute in vase de buna calitate (adica vase emailate sau de ceramica), neacoperite cu folie de aluminiu, in care nu se pune ulei (sau se pun 2-3 picaturi pentru gust) sunt sanatoase si nu determina cancerul. Nu stiu daca intr-adevar exista cineva care a sustinut o aberatie atat de mare sau faci doar o gluma proasta, dar nu este adevarat ce spui acolo si nu ar trebui sa imprastii asemenea idei. exista multi oameni needucati pe lumea asta care te vor crede si vor renunta la o metoda sanatoasa si foarte gustoasa de gatit
Nu cred ca prajelile duc la cancer, mai ales daca nu le consumi in exces, spre exemplu tatal meu mananca prajeli in fiecare zi, si este perfect sanatos. Sfatul meu este sa mai reduci din prajeli, poti incepe prin a manca prajeli doar o data pe zi, apoi incet incet o data la doua zile, si tot asa, pana mananci doar o data sau de doua ori pe saptamana. Poti sa consumi si alte alimente in acel timp in care nu consumi prajeli, si incearca sa nu te mai gandesti la prajeli, si poate o sa reusesti sa te controlezi. Bafta!
Prajelile cresc riscul de cancer, mai ales daca sunt mancate regulat. Asta nu inseamna ca sigur vei face, doar ca vei avea risc mare. Ca sa reduci riscul, exista cateva masuri foarte simple:
1. alege o mancare prajita si consum-o o data pe saptamana (daca azi ai consumat un ou ochi sau o omleta, mai poti manca prajit doar dupa ce trec 6 zile in care nu ai consumat nimic).
2. Gaseste metode alternative (de exemplu, carnea facuta la cuptor este mult mai gustoasa, daca este gatita bine si cu condimente. la fel cartofii, sunt mult mai buni inabusiti la cuptor decat prajiti).
3. Cand prajesti foloseste ulei de buna calitate (integral de floarea soarelui sau in amestec cu ulei de masline) si prajeste in acel ulei o singura data.
4. Foloseste cratite de buna calitate, de preferat captusite cu ceramica si pune cat mai putin ulei (la un ou ochi nu ai nevoie decat ed un sfert de lingurita de ulei, la o portie mare de cartofi prajiti de o lingurita si jumatate).
4. Intotdeauna in ziua in care ai mancat prajit mananca multe fructe si legume proaspete, de sezon, cumparate din piata (nu din supermarket).
4. daca tot mananci prahit in fiecare saptamana, evita alte chimicale (sucuri, coloranti, conservanti) si nu manca niciodata chestii afumate (carne, mezeluri, branzeturi afumate)
Se pare ca prajeala favorizeaza aparitia cancerului si il hraneste, la fel de bine precum zaharul.
daca te streseaza cancerul, manaca prajeala chestii prajite 1-2 dati pe luna, in rest, fript, fiert si gatit. De asemeni, cancerul se hraneste cu zahar, deci, elimina zaharul si produsele dulci cat poti, mai ales ca-i vara, mananca fructe multe, pentru ca ei zahar din ele, dar ala este zahar bun, sanatos, nu ca cel care se pune in prajituri, gemuri, dulceturi.
Depinde mult ca efort faci pe zi. Doua paini contin o cantitate mare de calorii de proasta calitate (adica doar amidon care nu iti ofera nimic in afara de calorii). daca faci multe ore de sport dificil (haltere, de exemplu) sau muncesti ceva foarte greu (hamal, constructor), atunci ai nevoie de aceste calorii si, pe langa ele, poti manca suficiente fructe, legume, lactate, carne. daca nu, atunci ar fi bine sa verifici daca nu cumva mananci prea putine din celelelalte (care sunt importante) in defavoarea painii