anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU! De ce când beau alcool, mă înroșesc foarte rău la față(pomeți și tâmple) și mi se înroșesc și toate semnele (ex: din pumni, de pe degete)? Nu vreau răspunsuri stupide vă rog.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Se pare ca ai o problema cu tensiunea arteriala, probabil foarte ridicata.
Te sfatuiesc sa mergi la medic si sa-ti faci niste investigatii medicale, sa nu faci vreo comotie cerebrala.

| 1997onur a răspuns:

Lasă alcolul o să-ți distrugă viață și sănătate dale dracu cine la inventat băutură și acolul ăsta de tot rahatul deja a început să-ți afecteze sănătatea nu mai bea niciun fel de Alcol și niciun fel de bere toate astea ar trebui sa dispară de pe față pământului.

| relian a răspuns:

Iti creste tensiunea mai usor si mai rapid de la bautura respectiva. Deci bea si tu ceva care nu ridica tensiunea,bea vodka sau vin alb,ori mai stiu si eu ce alte bauturi care nu au efectul asta.

Deci nu este de la alcool cit de la ce contine acea bautura,asa cred,nu-s sigur, dar poti intreba un medic ceva.
Cu alte cuvinte, daca se intampla doara in cazul in care bei o anume bautura, aia arata ca esti sensibil la ce contine bautura aia, substantele din acea bautura iti creste tensiunea.

Cel mai indicat este sa consulti un medic asa mai priceput, nu din ala ce da sfaturi doara ca ia bani.

| Violleta2022 a răspuns:

"Această reacţie la alcool este în legătură directă cu un risc pentru sănătate: persoanele care se înroşesc la faţă când beau alcool prezintă un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arterială, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Naţională Chungnam (Coreea de Sud).

Consumul excesiv de alcool este un factor de risc binecunoscut pentru apariţia hipertensiunii arteriale, iar aceste noi descoperiri sugerează că persoanele care prezintă reacţia de înroşire a feţei au un risc mai mare, chiar dacă beau mai puţin, comparativ cu cei care nu prezintă acestă reacţie la alcool. Specialiștii recomandă ca oamenii care se confruntă cu această problemă să limiteze consumul de băuturi alcoolice pentru a preveni apariția hipertensiunii...

Persoanele care se înroşesc la faţă când consumă alcool au şi un risc mai mare de a dezvolta cancer al esofagului, au arătat cercetări anterioare. Pe de altă parte, alte studii arată că, în ţările unde o mare parte a populaţiei prezintă gena asociată cu această reacţie, rata alcoolismului este mai mică, poate din cauza efectelor neplăcute pe care le resimt, când consumă lacool, cei care nu pot metaboliza eficient acetaldehida.

Încă nu se ştie de ce această reacţie măreşte riscul apariţiei hipertensiunii, dar se crede că acumularea acetaldehidei ar fi cauza. E posibil, spun cercetătorii, ca acetaldehida să producă dilatarea vaselor de sânge din piele şi alte organe periferice, scăzând astfel fluxul sanguin spre organele centrale ale corpului; în acest caz, organismul ar încerca să compenseze alimentarea mai redusă cu sânge a acestor organe secretând hormoni care să mărească presiunea sângelui în vase (tensiunea arterială.)"

| RxTx a răspuns:

Bea apa de la robinet să vezi ce bine te simți după 3 luni fara alcool și zahăr zici că ești super Man.

Alcoolul produce vasodilatație

| m07constantine a răspuns:

Pai si care era intrebarea? da, alcoolul duce la vasodilatatie, asa cum zicea cineva mai devreme, dar mai intens vasodilatatie periferica! adica se dilata mai mult si mai vizibil vasele mici de sange: degete, fata, piele, etc. de acolo si senzatia de caldura si pielea rosie. depinde acum si ce cantitate de alcool consumi. poate mai mult decat de obicei. sau ai vreo reactie alergica la ceva din alcool (aroma, colorant, etc)

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Numai bea deloc, acesta nu este raspuns stupid, ca daca mai bei poti face avc sau infarct, alcolul creste mult tensiunea si glicemia deci opreste te acum cand mai poti, cit inca esti sanatos, cand o sa cazi va fi prea tarziu. Consumînd zilnic alcool te expui cirozei cancerului de ficat care este fatal. Ce varsta ai si de ce bei?

| RxTx a răspuns (pentru m07constantine):

Să încerce votka Distilata de 5 ori!

O data cu fermentația se produc tot felul de substanțe toxice volatile cum ar fi etilul etilena și când ajungi al dezalcoolizare medicii spun că te-ai intoxicat cu etil

De fapt otrava ăsta care apare și în alcool este problema

Pe polițist nu îl interesează cat alcool ai în tine ci cat erilotest

Alcoolul nu este periculos este doar un zahar mult mai fin

Problema este că nu este distilat cum trebuie și nu sunt eliminate toate toxinele din el

Exista o fabrică în Ucraina de votka dar nu cred că doar in uktsina cu votka distilata de 5 ori
Și nici nu costa mult.

Au băut femei care de obicei nu beau alcool chiar și 1 litru și nu s-au îmbătat

Pt că senzația aceea de îmbătare nebunie prostie apare datorita arderii neuronilor otrăvirii intoxicării

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru m07constantine):

Dintre raspunsurile oferite, al tau e cel mai ok. O completare la ce ai scris, in general, sansele pentru a avea o alergie la alcool etilic sunt aproape nule (mai ales la cineva care a consumat repetat). Dar intuitia te-a orientat bine. Exista ceea ce se numeste "reactie de tip disulfiram" si care descrie exact ce a scris el in postare (hiperemie la nivelul fetei). Acesta a fost primul meu gand.

Daca urmezi vreun tratament medicamentos sau ai urmat in trecutul apropiat: metronidazol, cefort, furazolidon, etc etc... citeste prospectul si cauta sectiune "interactiuni cu alcool si alte alimente" sau cum s-o numi ca numai prospecte n-am memorat pana acum...

detalii "superficial" cat sa-ti faci o idee gasesti aici:
https://www.romedic.ro/reactia-de-tip-disulfiram-0P37984

Daca nu iei tratament, probabil... ori bei prea mult, ori bei in frig, ori asa este fenotipul tau, cu vasodilatatie periferica (probabil ai si un ten mai deschis, blond, daca este asa de evident acest aspect pentru tine).