| haladin58 a întrebat:

Salut TPU, de ceva timp am o unghie care mi-a crescut ciudat, prin piele, cred ca termenul corect este "unghie incarnata"… Stie cineva unde trebuie sa ma duc sa rezolv si cat costa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| shyde a răspuns:

Daca iti tai unghiile doar drept, si nu pe la colturi, cu exceptia situatiei cand nu mai ai ce face si trebuie sa o tai, ea va creste drept de acolo inainte. Eu am avut si mai am dar evit sa le mai tai colturile si nu se mai formeaza asa.

Dermatologul se ocupa cu astea din ce stiu eu.

| Whitte a răspuns:

La manichiurista.
Daca ea nu reuseste, mergi la chirurgie.

| Whitte a răspuns (pentru shyde):

Pentru voi dermatologul rezolva orice problema medicala?

| StudentLaMedicina a răspuns:

Unghia încarnată apare din mai multe cauze; pantofi prea strâmți, faptul că îți tai unghia greşit. Dar la cei mai mulți este o condiție moştenită. Aici nu prea ai ce să faci să eviți.

Dacă s-a infectat poți să foloseşti nişte săpun cu Clorhexidină de la farmacie. Îl dizolvi în apă caldă, apoi ții piciorul/mâna în apă 10-15 minute.

La chirurgie unghia se îndepărtează cu totul şi asta e ultima soluție dintre toate. Dar dacă ai încercat să tai unghia corect şi tot creşte aşa, nu ai ce să faci în afară de chirurgie. Este o operație în anestezie locală. Durerile postoperatorii sunt destul de mari.

| shyde a răspuns (pentru Whitte):

Am dat atat alternativa normala de a vedea un doctor cat si varianta de incercat acasa. Mai mult de asa nu mai am ce sa mai dau. Alifii nu prescriu eu, stiu doar ca unghia creste in directia in care o tai si ca se poate invata sa creasca in directia dorita (oarecum)

| Whitte a răspuns (pentru shyde):

Tu stii ce face un dermatolog? Si o unghie nu se indreapta cu o alifie.

| haladin58 explică (pentru StudentLaMedicina):

Pret?

| StudentLaMedicina a răspuns (pentru haladin58):

Nu am idee cât costă o astfel de intervenție chirurgicală. Probabil cu trimitere de la medicul de familie e gratis.

| shyde a răspuns (pentru Whitte):

Haide sa nu contrazicem si centrele medicale dandu-ne intelectuali pe net. Dermatologul se ocupa clar cu asa ceva. Dovezi:

https://inventmedical.ro/unghie-incarnata-onicocriptoza/

https://drleventercentre.com/......-operatie/