| TheAsp121 a întrebat:

Salut TPU, de la ce se formează atacurile de astm? Poate să se formeze din cauza ca nu dorm noaptea? Am 13 ani și încă nu am spus părinților despre ele, am avut de ieri în continuare aproape simțeam ca ma sufoc și nu puteam să respir bine, respiram foarte greu, cam la 6-7 secunde iar când respiram nu puteam să trag tot aerul în plămâni. Este atac de astm? Sau de la ce poate fi? Nu sunt stresat și nici nu sufăr de anxietate!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| and0ra a răspuns:

Se presupune ca o persoană are atac de astm doar dacă are și astm. Iar astmul nu prea are o cauză anume, sunt mulți factori care influențează apariția astmului, ca de exemplu alergiile, fumatul, pe bază genetică, etc.
Nu știu dacă faptul ca nu dormi noaptea ar putea fi cauza, dar e clar faptul că ai dispnee, adică dificultate de respirație și incapabilitate de a respira normal. Dar dispneea e un simptom, nu o boală, deci trebuie neapărat să vorbești cu părinții tăi.
Te rog nu ignora faptul ca nu poți sa respiri bine, pentru ca o sa regreți mai târziu ca nu le-ai spus alor tăi atunci cand a trebuit. Bafta!

6 răspunsuri:
| Davyd2001 a răspuns:

Fă-ți un control la plămâni și la inimă ca să vezi care ar fi problema, dacă spui ca nu ai avut niciun atât de panică.

| anonimg a răspuns:

Părinții trebuie să cunoască situația ta. Nu mai ascunde acest lucru de ei, pentru dacă le vei spune este spre binele tău.

| TheAsp121 explică (pentru and0ra):

Eu am alergie la tot sezonul asta mâncărime de ochi stranut alergie la polen și altele dar oricum dacă le spun părinților o să presupună ca întotdeauna ca ba e de la jocuri ca ma joc prea mult sau ca e de la stat în casa deci degeaba și e enervant

| TheAsp121 explică (pentru anonimg):

Degeaba le spun

| and0ra a răspuns (pentru TheAsp121):

Nu are sens sa fie de la jocuri, dar înțeleg la ce te referi. Din păcate totuși, nu există altă modalitate de a afla răspunsul la problema ta decât dacă mergi la doctor. Și nu poți sa mergi singur la doctor de vreme ce ai doar 13 ani. Nu e de parcă incapabilitatea de a respira e ceva inofensiv, pe termen lung se poate agrava și ajunge foarte rău. Se poate să ai început de astm sau poate chiar ceva mai grav. Încearcă totuși sa vorbești serios cu părinții tăi și sa le spui ca nu poți sa respiri bine. Chiar dacă s-ar putea sa te enerveze răspunsul lor, tot trebuie sa ii anunți dacă e ceva în neregula cu tine, pentru binele tău.

| Violleta2022 a răspuns:

Acela poate fii un atac de panica, de anxietate, nu de astm.

Ti-as recomanda sa spui urgent parintilor ce probleme ai, fiindca tu ai nevoie sa mergi la medic si sa primesti tratament adecvat, ca sa poti dormii si sa nu mai faci atacuri de panica.

Pentru orice eventualitate, este bine sa spui medicului de familie ca ai probleme cu respiratia, ca sa-ti verifice si plamanii.