| Eduardo_Don_1998 a întrebat:

Doresc sa stiu si eu cum as putea sa cresc in inaltime... am 17 ani, 1.71 inaltime si 68 kg... sunt curios de vitamine ce as putea lua, nu ma intereseaza sporturi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Intrebarea asta a fost pusa de 100 de ori aici. Cauta si tu. Pe scurt: Nu poti sa cresti in inaltime mai mult decat iti dicteaza ADN-ul.

| MeNick a răspuns:

Contributia genetica (ADN) la crestere este mai mica de 20%. Sunt si alti factori: hormoni de crestere, sport, nutritie, somn. Cu cat mai repede cu atat mai bine, pentru ca te apropii de varsta la care nu mai cresti.

| CuriousStuff a răspuns (pentru MeNick):

Mai informeaza-te:
"The short answer to this question is that about 60 to 80 percent of the difference in height between individuals is determined by genetic factors, whereas 20 to 40 percent can be attributed to environmental effects, mainly nutrition."
http://www.scientificamerican.com/article/how-much-of-human-height/