| RaPpErBoY_7155 a întrebat:

este posibil sa imi creasca miopia chiar daca am purtat ochelarii de vedere totdeauna? Dau *fundita*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alexiaa a răspuns:

Fiul meu are miopie si stiu sigur ca-si poarta ochelarii permanent si, in ciuda acestui fapt, dioptriile cresc.Am vorbit cu oftalmologul lui, care e ok, si mi-a spus ca un control odata pe an e suficient si ca miopia creste pana pe la 24 de ani, de aceea nici nu se fac operatii inainte de aceasta varsta.Nu-ti face problemehappy

9 răspunsuri:
| crisbebe a răspuns:

Da eu de exemplu port ochelari si din 6 in sase luni imi cresc dioptriile pentru ca ma miopie si la miopie asa e

| lulu_5281 a răspuns:

Miopia degenerativa se caracterizeaza prin valori mai mari de -8 dioptrii. In ce fel va progresa miopia ta, nu stim sigur; este importanta ereditatea( exista cineva in familia ta cu miopie mai mare de -8?); este important sa nu faci eforturi fizice intense, sporturi ce presupun sarituri, eforturi mari( nu se recomanda practicarea unui sport de performanta cand dioptriile sunt maii mari de -5); sarcina si nasterea pot determina o progresie a dioptriilor; putem incerca sa tinem sub control progresia printr-un regim de viata ce presupune evitarea eforturilor mari, regim alimentar cu legume, fructe proaspete (zilnic un mar), suplimente nutritive( de exemplu, un produs recent aparut in farmacii :Mirtilene Puro 1 cpr pe zi 1 luna, cura repetata la 3 luni), ochelari cu corectie optica decvata; Numai bine

| Nastia a răspuns:

Sunt slabe sanse.ptr o parere 100%sigura du-te la un control.

| Samarra a răspuns:

Da este posibil. Toata viata iti va scadea miopia si iti va creste incontinuu. Singura scapare este operatia.

| YqLmX a răspuns:

Depinde de cum se dezvolta ochiul, noi nu avem de unde sa stim, dar daca zici ca ai purtat ochelari nu prea are cum sa creasca sunt 10% sanse, si 10% sa scada.

| TdsdfcelMaiStupid a răspuns:

Da, mie mi-a crescut de la -1 la -1.5 straight face

| 19Mary19 a răspuns:

Din pacate miopia poate creste chiar daca porti ochelari.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai nu cred, daca ai purtat mereu ochelarii ar trebui saa ti se micsoreze sau sa stea asa cum e! Mai bine consulti un oftalmolog!

Funda?

| TawnyDean a răspuns:

Da. daca stai mult la calculator sau citesti mult