| Anonimul54287654098 a întrebat:

Eu de obicei petrec destul de mult timp pe calculator. Adică când aveam vreo 10 ani mă trezeam dimineața la 8 să mă joc Minecraft până la 8-9 seara, eram chiar obsedat.
Acum din fericire nu mai stau așa mult, stau vreo 3-4-5 ore pe zi,câteodată chiar mai mult, în nicin caz mai puțin. Înca nu am ochelari dar nici mult nu mai am, întrebarea mea este : Dacă continui să ma joc atât pe calculator dar și telefon (pe telefon stau chiar mai mult) pot să îmi stric vederea până în punctul în care o să vad blurat sau chiar să rămân chior? Am auzit că și dacă am ochelari vederea tot se strică cu timpul. Este adevărat? Mulțumesc anticipat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Stai la calculator linistit, insa evita pe cit posibil jucatul pe telefon. A, da, si ia si tu pauze macar cate 5 minute la o ora iesi pe balcon si uita-te la ce mai trece pe strada cit sa iti misti ochii.

4 răspunsuri:
| octavianandreea a răspuns:

Buna da este adevărat de exemplu verișorul meu stă pe tabletă toată ziua și se joacă fortnite și efectivă a avut momente în care nu mai vedea atât declar și de exemplu chiar între o zi a văzut negru în fața ochilor timp de 1 minut dar acum în schimb este este bine doar că singura chestie e că are ochii roșii!

| octavianandreea a răspuns:

Dar pentru orice siguranță te sfătuiesc să îți faci un consult oftalmologic!

| Alverto a răspuns:

Eu zic să înveți cum sa produci bani din jucatul jocurile video, macar faci ceva

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru octavianandreea):

Apropos de ce zice Alverto - Oh, da, apropos de asta - https://lionbridgecommunity.cmnty.com/authorize/register/default - nu e link afiliat sau alta reclama dubioasa. Daca va impacati foarte bine cu engleza cit sa puteti urma niste instructiuni si eventual sa completati un chestionar scurt dupa ce jucati o ora-doua un joc care inca nu a fost scos pe piata... e treaba de facut un ban - 20-30 USD per sesiunea de testare.