SURSA DE ANTIOXIDANTI
Lubenita reprezinta o sursa naturala a celor mai important i antioxidanti precum vitamina C si A. De asemenea, acest fruct este bogat in betacaroten, toti acesti antioxidanti avand efecte minunate in reducerea riscului aparitieie cancerului de colon, astmului, afectiunilor cardiace, osteoporozei, artritei reumatice sau a cancerului de prostata. Ultimele cercetari in domeniu au evidentiat faptul ca pepenele verde ajuta la pastrarea unei vederi bune, mult mai usor decat daca ai manca doar morcovi. Foarte important de mentionat este faptul ca atat pepenele verde, cat si cel galben contin acid folic, unul dintre elementele esentiale pentru dieta femeilor insarcinate. Acidul folic are ca principal rol hranirea celulelor cu oxigen si stimularea cres terii, precum si un important aport la crearea globulelor albe si rosii.
AVANTAJE
Profilul nutritional al pepenelui verde arata cam asa: 10% vitamina A, 25% vitamina C, 10% vitamina B6, 10% vitamina B1, 7% magneziu, 5% potasiu. Toate aceste cifre arata cu certitudine faptul ca lubenita este unul dintre cele mai importante fructe din punct de vedere nutritional.
DEZAVANTAJE
Pepenele verde contine mai mult de 90% apa. Desi acest lucru reprezinta un mare avantaj pentru hidratarea organismului, trebuie mentionat ca foarte multe persoane se feresc de a consuma cantitati mari din acest fruct deoarece le stimuleaza functiile aparatului digestiv, mult mai repede si mai usor, lucru nu tocmai placut in anumite situatii.