| mitza999 a întrebat:

iau niste vitamine/minerale si asi dori sa stiu daca doza zilnica pentru fiecare vitamina este daunatoare:
-Zinc 35 mg [350 DZR%]
-Magneziu 400 mg [104 DZR%]
-Vitamina B6 7.2 mg [514 DZR%]
-Vitamina D 14.2 mg [284 DZR%]
-L Carnitina 1000 mg [100 DZR%]
Acesta este totalul de vitamine/minerale pe zi. Vitaminele/mineralele le iau dimineata si seara inainte de culcare si adunate total dau cantitatea adunata mai sus. Vitamina B6 depaseste de 5 ori doza zilnica recoamndata, 7.2 mg/zi este daunator? Zincul din cate am inteles o doza mai mare de 50 mg/zi ar fi daunatoare. La fel si vitamina D 14.2 mg/zi este daunatoare? Celelalte vitamine/minerale nu sunt in cantitati mari si probabil nu trebuie sa imi fac griji. Ce credeti despre (Zinc&Vitamina D/B6), este daunatoare cantitatea specificata mai sus?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| liliacALB a răspuns:

Excesul de vitamine din grupul B nu este daunator. Nu acelasi lucru se poate spune despre zinc si vitamine din grupul D. Mare atentie deci! Poti sa te limitezi la o singura administrare zilnica, dimineata sau seara. Asta numai daca vrei neaparat sa le iei, intrucat la varsta ta nu este nevoie de asa ceva, ci numai de fructe si legume proaspete. Sanatate!

0 răspunsuri: