| AlinTanase a întrebat:

Salut TPU, ieri mi-am dus fiica la dentist si si-a pus aparat dentar in partea de jos, ok pana acum.In dimineata aceasta s-a trezit avand un brachet de pe ultimul dinte lipsa posibil inghitit in somn si penultimul brachet era lipit de ceva provizoriu pentru ca dintele nu ii crescuse destul, i-am scos brachetul cu tot cu chestia aia care seamana cu un dinte si acum ma gandesc care este cauza pentru care s-a dezlipit de dinte si daca se mai poate face ceva cu brachetul scos.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Presupun că este minoră, și excludem molarii de minte care încă n-au erupt, și pe care nu se pune bracket inițial. Cel mai probabil a mâncat ceva de consistență tare, și a căzut. Nu este nicio problemă, bracketul se lipește la loc, dar din păcate termenul de purtare se lungește.

| AlinTanase explică (pentru Frank51):

Stiu ca molarul de minte este exclus si nu stiu cum este posibil sa se dezlipeasca mai ales ca noaptea inainte de culcare era totul ok si dimineata bum. Apropo brachetul inca este lipit in chestia aia, foarte bine prins si pacat ca se prelungeste durata utilizari dar cu cat?

| Frank51 a răspuns (pentru AlinTanase):

Cel mai probabil nu a fost lipit bine, presupun că se mai întâmplă și asta. Dacă a căzut de pe ultimul molar, este posibil să nu se prelungească deloc, deoarece la început dinții cei mai slabi se mișcă mai mult, adică incisivii caninii și premolarii. Molarii se mișcă relativ puțin, și este posibil să nu se prelungească perioada.