| lemonn3256 a întrebat:

Ieri mi s-a rupt o alunița, la gât, mi-a curs puțin sânge, am fost la doctorul de familie si s-a uitat si a spus că dacă se inroșeste zona aceea sa merg inapoi, zona nu e înroșită, nu am dureri acolo, nimic, am pus spirt, plasture, dar imi e frica sa nu fac cancer, imi puteti spune ce sa fac? Va rog

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa aștepți sa vezi dacă se schimba ca aspect, culoare probabil acea alunita va reapărea la loc dacă sângerează atunci poți sa te duci înapoi nu cred ca dai în cancer e foarte bine ca ai pus spirt ai procedat corect data viitoare fi mai atent. Cele de tip maligne sunt periculoase dacă le rupi cele cangerigene a ta e benigna asa ca poți sta liniștit în cel mai rău caz se poate infecta dar dacă ai pus repede spirt e ok. Dacă e într o zona unde o lezezi de repetate rânduri o poți scoate la un dermatolog.

| lemonn3256 explică (pentru anonim_4396):

Nu e ruptă man, e lezată cred, si de asta imi e frica, sa merg maine la un dermatolog?

| anonim_4396 a răspuns (pentru lemonn3256):

Sfatul meu ar fi sa o scoți la un dermatolog

Si cand sa merg? Mâine nu cred ca pot..luni ar fi bine, sau pana atunci fac cancer?

Trebuie sa o evalueze cu dermatoscopul în asa fel poate sa vadă și evoluția alunitei în maxim 2-3 zile îți recomand sa mergi. Locul se va vindeca fie cu o cicatrice fie cu o alta alunita da poți sa mergi luni pentru a elimina orice suspiciune dar dacă nu era cancerigena și nu sângerează nu ai de ce sa îți faci prea multe griji

Si la cat timp se face cancerul din cauza alunitei?

Câteva luni, depinde de la caz la caz

6 răspunsuri: