Este vorba de refluxul gastroesofagian. Lichidele produse de diferite organe se intorc in esofag pana in gura. Refluxul gastroesofagian apare de mai multe ori pe zi, in special dupa mese voluminoase, fara sa produca simptome sau leziuni ale mucoasei esofagiene. Cand, insa, este in cantitati mai mari si dese poate aparea si leziunea mucoasei. Unul din producatorii de lichide este si pancreasul. Daca produce prea mult lichid apare refluxul pancreatic.
Bea cola si o sa iti treaca, s-a dovedit stiintific ca cola elibereaza pancreasul de orice reflux, de asemenea iti da o stare buna, iti vine sa te urci pe pereti si sa iti cante pancreasul de unul singur. Multa sanatate!
Depinde! Daca este boala cronica vei avea probleme. Dar si daca este intamplatoare trebuie vazuta de la ce este problema si tratata pentru a nu se croniciza.
Am fost la doctor acum un an de zile si după o ecografie abdominala si un set de analize mi-a spus că am gastrita si reflux pancreatic
Aia se rezolva Omez.3 saptamani cate doua pastile seara, o saptamana pauza si iar 3 saptamani. Poate ca ar fi mai bine sa-ti fi dat medicul o reteta.
Mi-a dat am urmat tratament cam 2 saptamani cu omeran plus gaviscon si regim alimentar tin de aproape un an de zile si mai am cateodata "arsuri" ca sa zic asa adica simt asa aciditate multa in stomac mai exact in capul pieptului
E! eu am asta de peste 40 de ani. Nici in ziua dea astazi n-am scapat definitiv.Totusi am reusit sa ajung sa mananc ardei iute ce nu-l puteam manca acum 20 de ani. De ce? Sunt doua tipuri de medicamente: 1. cele care anuleaza efectul acidului secretat de glande si 2. cele care inhiba producatorii (glandele) de acid. Daca ti s-a indicat Omeran (inhiba secretia) si Gaviscon (care creeaza un strat ce nu da voie lichidului sa iasa in esofag) inseamna ca medicul s-a gandit la o schema de tratament pentru tine (ne valabila si altuia, neaparat) si stie el ce stie. Eu te sfatuiesc sa o duci de doua ori cate trei saptamani cu o pauza de o saptamana. In timp sa mai iei doar Omeran pentru intretinere, adica doar atunci cand simti ca apar simptomele sau (in cazuri mai grave) cate una pe zi, seara. Mai mult, iti dau un sfat ce l-am primit de la medicul meu care mi-a descoperit aceasta boala. Mananca 2-3 zile un aliment. Dau exemplu: castraveti pe langa alte mancaruri. Daca vezi ca ti-e rau nu mai manca. Apoi 2-3 zile rosii. La fel. Mie asa mi-a spus doctorita si asa am aflat ca eu nu pot manca, fara sa-mi fie rau, castraveti. In schimb la rosii n-am probleme. Sotia mea este invers! Eu nu pot manca fasole uscata. Sotia mea n-are nimic. Etc. In timp le inveti.
TheRealRumpelstiltskin întreabă: