| paul0507 a întrebat:

imi pot afecta tigarile in vreun fel creierul?(neuronii. memorarea, logica etc)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Mai mult decât ai crede...

| alex15ccc a răspuns:

Da, dar in ani de fumat.

| paul0507 explică (pentru alex15ccc):

Eu am citit ca doar nicotina ajunge la creier si se realizeaza dopamina. atata tot.

| Doja a răspuns:

Da. Absolut orice dependenta (tigari, alcool, droguri, mancare, social media) iti afecteaza circuitul de recompensa din creier si ti-l domina fortandu-te sa faci o activitate secundara (fumat, baut, drogat, mancat, notificari), ceea ce iti reduce direct timpul in care te poti concentra.

Ai nevoie de 30-45 de minute neintrerupte de activitate intr-o directie pentru ca creierul tau sa lucreze la capacitate aproape maxima. De-abia dupa aceasta perioada intri in zona de eficienta. deci orice intrerupere (notificare, telefon, dorinta de tigara, etc) te face ineficient.

Daca repeti asta suficient de mult iti scade atentia si efectiv te prostesti, nefiind capabil sa mai asimilezi cum trebuie informatie noua.

Sper ca te-a ajutat happy