| IQ a întrebat:

Iubita mea are 17 ani si 1.58 inaltime.Isi doreste sa mai creasca, macar cativa cm in inaltime. Aveti vreun sfat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| LaLaura a răspuns:

Buna.
Inaltimea este data de adn-ul ei, adica ea mosteneste inaltimea de la parinti, daca parintii ei sunt mici de statura, e normal si ea sa fie mai mica de statura.
Eu am 1, 55 si 23 de ani, mama are 1, 50, eu am mostenit-o pe mama, si chiar daca se spune ca fetele cresc pana pe la 18 ani, eu de la 14 ani nu am mai crescut.
Ar putea sa practice un sport cum este inotul sau baschetul, pentru a stimula cresterea, dar nu o sa se poata inalta mai mult decat ii permite gena.

| IQ explică (pentru LaLaura):

Parintii ei au inaltimea de 1.70 tatal si 1.66 mama.

| LaLaura a răspuns (pentru IQ):

Conteaza adn-ul ei si nimeni nu poate stii cat o sa creasca o persoana sau daca o sa mai creasca.

| IQ explică (pentru LaLaura):

Iti multumim mult, singura chestie pentru care vrem sa creasca este pentru ca vrea sa de-a examen la Academia de Politie, iar acolo inaltimea necesara este de 1.60 la fete.

| LaLaura a răspuns (pentru IQ):

Nu ai pentru ce.
Si eu am dorit la academia de politie, dar nu am avut cum, asa ca am dat la drept happy

8 răspunsuri:
| ssmecheru33 a răspuns:

Fiecare om se dezvoltă în felul lui, dar depinde şi de părinţi. Dacă ei sunt mai mici de statură, nici copiii nu vor fi prea înalţi. Dar totuşi, poate să facă puţin sport, că nu strică şi să mănânce sănătos, adică fructe şi legume.

| wizzkid a răspuns:

Ai o bara pe acasa? sau daca face sala.
sa stea agatata de bara in fiecare zi cate 5 minute, sa arunce mult mingia e basket la cos (asta ajuta foarte mult) eu asa m-a crescut, si daca ai o rotita mica de care sa se tina cu mainile si sa se intinda pe jos! cateva repetari pe zi

| th3on3 a răspuns:

[Leag-o de picioare si trage-o de maini xD] Sa aibe o alimentatie sanatoasa si sa faca activitate fizica/sport gen basket, handball, volley.

| IQ explică (pentru th3on3):

Am inceput sa jucam basket, cam de o luna, stiu ca nu o sa apara rezultate foarte repede, dar speram sa apara in timp.Ea este si slabuta, are 45 kg, este la metabolism exact ca mine, oricat de mult am manca, nu asimilam nimic, totusi eu am 1.80 inaltime si 75 kg.