| Alex665 a întrebat:

Salut TPU. M am taiat intr o placuta ram ieri la degetul mare in timp ce apasam pe ea pentru a intra in slotul ei mi-a alunecat mana pe coltul ei si m-am ales cu o taietura de vreo 1.3 cm dar nu adica doar a taiat 2 straturi de piele si destul de subtire ei bine nu mi-a dat sangele sau ceva dar taietura este de sus in jos pe mijlocul degetului iar cele 2 bucatele de piele nu s au lipit de ieri pana acum ce pot face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Din moment ce ne-ai scris (adică ai reușit asta) insemnă că n-ai NIMIC și prin urmare nu faci nimic.

| Alex665 explică (pentru sierra1):

Poti scrie un mesaj si cu o mana rupta asta inseamna ca nu ai nimic?

| sierra1 a răspuns (pentru Alex665):

Cred că unul cu mâna ruptă stă liniștit si-și caută ceva util de lucru (dacă l-au lăsat durerile atroce)

Buna idee

| katin a răspuns:

Placuta ram e bine? Asta conteaza.
2 straturi de piele taiate pe o lungime de 1.3 cm (cata exactitate!), unde nici macar nu a dat sangele nu inseamna mana rupta.
Pielea se va reface in cateva zile. Pune un plasture cu rivanol pentru linistea ta.
Nu te mai plange, ca nu esti fata.

Apropo, tu n-ai unde să debitezi minciuni ieftine?

- aici ai paișpe ani

https://www.tpu.ro/......ani-sa-ii/

- aici ai șaișpe

https://www.tpu.ro/......-in-viata/

In ambele linkuri scrie ca am 14 ani laughing)

| Alex665 explică (pentru katin):

Placuta ram da e bine am pus aceasta intrebare deoarece nu stiam daca cele 2 bucati de piele se tot desprind si se prind inapoi se vor mai reface sau necesita ajutor medical... mulțumesc oricum

| Violleta2022 a răspuns:

Nimic! Te speli cu apa si sapun si astepti sa se vindece.

Mai cască odată ochișorii și lasă minciunile pentru amicii tăi sau i-ai plicitisit și pe ei?

- "cred ca mi- a ramas un os in gat mic"

- "cred ca mi- a intrat o aschie in palma, am o gaurica mica"

- "m- am ars cu un cartof pe cerul gurii"

- "am avut un ciob din folia de sticla destul de mic pe mana"

șamd...

| Catrice a răspuns:

La urgente neapărat sa te coase poate trebuie și operație cine stie

| Ilovedinero a răspuns:

Sa iti pui un pansament si sa il strangi cumva in asa fel incat se se lipeasca si sa inchida rana dar inainte este de preferat sa pui apa oxigenata, betadina sau spirt si apoi sa inchizi rana ca te poti alege cu infectii

| Catlove33 a răspuns (pentru Alex665):

EU nu vad prea bine dar am vazut ca scriie 16.

Răspuns utilizator avertizat
| nevermind1234 a răspuns:

Se vindeca dinspre interior, stai calm. corpul tău din fericire este mult mai inteligent decât tine.
Daca vrei sa ajungi la un medic, îți recomand un psiholog ca sa te vindece de teama asta absurdă de orice zgârietura nesemnificativa.