| anonimul0724 a întrebat:

Ma doare de o ora extrem de tare gatul nu pot sa-l misc in partea dreapta deloc simt o durere puternica.
Am stat o ora la calculator dupa care nu m-am putut ridica.
Va rog frumos ajutati-ma, ati patit, in cat timp v-a trecut?
Duminica plec la mare si n-as vrea sa plec cu durere de gat.
Multumesc frumos.
Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Blackkpanda66 a răspuns:

Poti sa iti faci masaj acolo unde te doare cu crema. Si eu am avut aceeasi problema ca tine tot din cauza la pc. Iti trece peste o zi

| AdiZNoni a răspuns:

Dacă e așa de rău cum spui, mergi la urgențe! Nu lăsa niciodată diagnosticele medicale la îndemâna internetului!

Poate să treacă și de la sine dacă nu e ceva grav. Închide geamurile/ușile pentru a evita curentul de aer. Ridică-te de pe scaun și fă puțină mișcare.

Dacă persistă cel mai bine este să mergi la un doctor!

| GeorgianaDiaconu a răspuns:

Trece! Ti s-a pus acel "nod carcel" care e extrem de nesimtit si dureros. Daca dormi fara perna, ca gatul sa stea perfect drept, maine deja vei avea o stare mai buna. Pana duminica trece. Nu il forta, incearca sa faci mini exercitii de gat, bea un ceai si stai cu gatul fix! Atentie...Dormi FARA perna

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai ca sa nu pleci cu durere de gat, dormi in seara asta fara perna sub cap si pune-ti o comprrsa cu apa rece si putin masaj sa relaxezi zona nu strica( poti ruga pe cineva din familie sa iti faca) plus, daca stai la calculator limiteaza-te la un timp mai scurt si gaseste o pozitie in care sa nu stresezi nici zona cervicala(a gatului) fiindca stresezi tot spatele si e o durere greu de trecut cu vederea.

| anonimul0724 explică (pentru GeorgianaDiaconu):

Esti sigura că fara perna?

| GeorgianaDiaconu a răspuns (pentru anonimul0724):

Da. Gatul sta in pozitie normala, dreapta. Daca pui o perna, gatul sta inclinat iar coloana ta nu sta dreapta! Multa sanatate kiss

| TheRealFantasy a răspuns (pentru anonimul0724):

A scris cu litere mari si da, fara perna.
Ideea este ca muschii tai sa stea intr-o pozitie cat mai dreapta in timpul somnului fiindca dormi intr-un pat cel mai probabil si apar puncte de tensiune (ele oricum apar, dar stand cu o perna sub cap fortezi gatul sa se intinda si apare o tensiune inutila la nivelul gatului).
E fenomenul asta de "te-a luat curentul", adica sunt muschii tensionati. Fa-ti un ceai cald (de preferat calmant, nu "orice e in casa") inainte de somn si un masaj sau roaga pe cineva sa iti faca (smug), cum au mai scris si ceilalti mai sus. laughing

Probabil nu-i asa grav sa mergi la medic dar daca ai un medic de familie competent si timp liber intr-o zi (dupa ce mergi la mare, evident) nu ar fi rau sa te duci.