Salut. Cel mai sigur este sa se duca la un dermatolog sa vada exact cum sta situatia. Dermatologul se va uita printr-un dermatoscop si va analiza alunita si locul respectiv.
Cancerul nu se manifesta doar prin asa simptome si nu ne putem da niciunul cu parerea daca are sau o sa aiba cancer.
Du-te la dermatolog! Multa sanatate!
Daca e intr-o zona cu risc mare de rupere, cel mai bine o cauterizeaza. Oricum, e clar ca inainte de orice altceva trebuie si un consult dermatologic.
Da, o să facă, din păcate, dar trebuie să meargă la un dermatolog sau să îi pună cineva spirt pe aluniță, dacă e de pe spate,
Trebuie să meargă la dermatolog sau sa îi dea cineva cu spirt. Cu spirtul o știu fiindcă și eu când am fost mică, mi-am rupt o aluniță.
O alunita se poate indeparta usor, chirurgical sau prin cauterizare.
Ce e indepartat, nu mai poate face rau.
Dar e posibil sa fi facut deja rau? a rupt-o de multi ani, nu stiu de cand.
Nu poți face cancer după 30 de ani, de la ruperea unei alunițe. Important e să să aibă grijă, să nu și-o rupă din nou, deci să nu se rănească. Dermatologul i-ar putea da un sfat, chiar mai multe. Știu că chirurgical, se poate îndepărta. Un cancer de piele începe prin nevindecarea unei răni, când plaga e mereu deschisă, iar cojița care se formează nu rezistă, iar rana reapare.
NszjNjJnJzknzyynK întreabă: