| Claudiu922 a întrebat:

Merg la sala de 3 saptamani, am 1.83 si 75 kg.Am inceput sa iau Aminoacizi +Creatina iar proteinele le iau din mesele bogate in carne.Credeti ca este un regim corect?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Violente a răspuns:

Nu recomand CREATINA. Banuiesc ca scopul tau este cresterea masei musculare, PROTEINELE sunt cele mai indicate. Doar CARNEA DE PUI contine proteine si ajută, in aceste conditii CARNEA DE PORC trebuie evitata. Pentru ca sala sa isi faca efectul vizibil organismul trebuie pus la punct, cu sculat la 8 dimineata mancate doua felii de untura pe paine, doua oua crude baute si doua oua fierte tari, acum fiecare cat poate si cat crede. La 12, pranzul ar trebui sa contina o mancare bogata in legume (de preferat mexicane se gasesc la pungi in BILA) si inca o data CARNE DE PUI! Seara, 7-8 ceva usor, gem/ceai/branza/iaurt/lapte. Inainte de sală las la alegerea ta. Ori faci un cocktail din 5 ouă crude, le bati bine intr-un pahar (milkshake) si le bei, ori faci un cocktail din lapte, cacao, doua banane si unt de alune, batute bine cu mixerul. Eu asa m-am facut mare, pacat ca nu m-am tinut si am slabit.

Bafta multa!

ATENTIE! Culcat in fiecare seara la ora 10-11 daca vrei sa te tii de treaba, primul pas ar trebui sa-ti programezi organismul sa il faci sa invete singur ora la care se culca si la care se scoala, trebuie sa mearga CEAS!

| Cosmin86 a răspuns:

Da, creatina inainte de antrenament si amino imediat dupa ( pentru refacere ).

Sa bei 2-3 litri de apa pe zi ( creatina cere asta ) si pe langa carne sa mananci si carbohidrati.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Violente):

Mai termina cu aberatii gen oua crude. Iar cocktail-ul dat de tine e o prostie de copii mici.

P.S. : cu 3 mese pe zi vrei sa pui muschi? rolling on the floor

| Azµre a răspuns:

Da este dacă îl ții cu cap și nu iei supra doză!

| Violente a răspuns (pentru Cosmin86):

Aberatii? Bai omule eu cu ce am scris mai sus m-am facut mare si a dat rezultate, poate tu ai nevoie de vreo 10 kile de carne pe zi sa pui pe tine. Nu-mi raspunde la comentariile mele, vezi-ti de treaba ta! Dupa ce termini CREATINA si nu o mai iei, te desumfli si ti se lasa pielea ca la 60 de ani si mai ales ca daca abuzezi de ea, iti rupi ficatul in doua din aceasta cauza pe langa CREATINA se recomanda un tratament pentru protectia ficatului. Documenteaza-te si nu mai vorbi din pom sa iei FUNDA!

Mersi.

Confunzi clar creatina cu ANABOLIZANTE.

CARNEA contine creatina si alte alimente, se gaseste in mancare copil mic. Si corpul tau produce creatina zilnic, in caz ca nu stiai.

Am luat creatina la 16 ani, 1an. Acum am 26 si nu s-a lasat nimic.

CUM naiba sa se lase pielea de la un supliment?

P.S. : creatina este sintetizata din intestinul subtire, NU prin ficat.

Auzi, piele lasata =))

Uite :
http://www.doctor.info.ro/creatina.html

Articol medical despre creatina.

P.S. : ouale crude au o enzime care INGREUNEAZA absorbtia proteinelor, pe scurt un ou fiert contine fix la fel de multe proteine doar ca sunt sintetizate mai usor.

| Violente a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu am scris si am dat sfaturi din propriile cunostine si experiente, nu stiu ce ai facut tu dar creatina te umfla, antrenorul meu de sală mi-a spus asta, si nu ti se lasa pielea acum, stai sa vezi cand inaintezi in varsta si organismul imbatraneste happy. Daca incetezi sa mai iei creatina te desumfli ca un balon, am exemple multe de prieteni care au luat creatina si proteine iar dupa ce s-au lasat au slabit ca niste ogari. Poate tu inca te tii de ele, cu atat mai grav ca te tii de 10 ani, la 40 de ani vei vedea consecintele. Totul trebuie facut pe cale naturala ca daca te umfli din creatina si proteine te umfli pentru o perioada, ca daca te lasi ăla esti. Niciodata nu am incurajat proteinele si creatina mai ales dupa ce am vazut la ceilalti, daca tu esti baiat mare si te tine ficatul sa ii dai in cap cu proteine si creatina, atunci de ce nu te injectezi cu steroizi sa stii o treaba?

Nu stiu de ce cauti anturaj cu mine, nu te mai baga aiurea in seama, parerile sunt impartite peste tot. Cocktailul spus de mine e de copii mici? Cu astea de copii mici m-am facut mare si pe cale NATURALA! Sa ma suni peste 20 de ani sa vad si eu cum stă pielea pe tine, ca pe gard.

Sunt destule "piei" lasate pe tineri acum, uita-te la toti care baga shaorma, bere, fast food, whisky-redbull, etc. Sa vezi la KFC pe cati atarna pielea.

proteine = carne ( pui, peste, vita, etc. ), branza, lactate, oua, unele legume
creatina = carne (in special rosie) si alte alimente (nu mai stiu exact ce contine )

Deci ca sa nu recomanzi proteine si creatina. recomanzi sa manance DOAR fructe si sa bea doar apa? happy

Nu ma injectez cu steroizi pentru ca aia sunt cu totul altceva.

FA DIFERENTA intre SUPLIMENTE ( fara efecte secundare, avizate medical si FDA ) si STEROIZI ( hormoni sintetici, substante interzise, doping ).

Cu suplimente E NATURAL. De 30 de ani se discuta asta, se fac studii, sunt SUTE de articole medicale, dar mereu apare cate unu care aiureaza ca nu e natural si ca se lasa pielea.

SCURT : arata-mi UN SINGUR ARTICOL STIINTIFIC care afirma CA SE LASA PIELEA.

UNUL SINGUR, atat. Sunt peste 32.000 de articole MEDICALE scrise la institutii ( unele de renume, gen Harvard medical school ) despre supliemente, UNUL SINGUR vreau sa-mi arati.

P.S. : nu dau 2 bani pe prieteneii tai, care cine stie ce alimentatie tampita au avut si ce au mai luat in plus ( si eu aveam prieteni "naturali" cu creatina, glutamina, etc., dar care bagau danabol - adica steroid oral si ieftin, usor de procurat - pe ascuns ).

Deci, astept un articol stiintific. Oricum probabil nici nu te-ai obosit sa citesti ce ti-am aratat, e mai SIMPLU sa aberezi decat sa CITESTI.

Inca ceva :

1. Uita-te la culturistii care au folosit o viata intreaga la batranete ( ex. Stallone ), arata de 10 ori mai bine decat batranii care ii vezi la noi in Romania happy

2. Nu am luat 10 ani, am luat 1 an si apoi multi ani pauza. Mai citeste o data ( stiu ca nu-ti place sa citesti, dar totusi ).

Repet : uita-te si la Frank Zane si multi altii la batranete, arata MULT MAI BINE decat toti batranii de la noi din tara care nu au folosit suplimente is nu au tras de fiare.

La batranete atarna pielea pe oameni oricum, daca faci sport si iei suplimente, atarna mai putin.

Compara singur si CITESTE.