| 10Bubico a întrebat:

Paraziti giardia si Ascaris pot da dureri e buric? Ma durea buricul si am fost la doctor si a zis ca am giardia si Ascaris.Am avut de luat tratament si sa tin regim.Am terminat tratamentul dar tot ma doare buricul.Regimul nu l-am prea tinut.Ce pot sa am?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| untu a răspuns:

Da,bineinteles! Dar sa mananci mult mujdei de usturoi si ardei iuti! Sa bei mult bors acru, se va curata intestinele si poate, Doamne-ajuta, sa scapi de acesti paraziti! Multa sanatate iti doresc si iti sint alaturi de tine!

14 răspunsuri:
| untu a răspuns:

Iti recomand sa mananci ceva acru si iute! Ascarizii sint librici paraziti si giardia, iti recomand de la farmacie un vermifug! Sa iei un cubulet de zahar si torni cateva picaturi de gaz(petrol) si sa le mananci! dar daca nu va place, fa-ti un mujdei de usturoi si sa mananci asa cu paine! Sa mai bei si niste bors tare acru, aceasta iti curata intestinele de viermi! Insanatosire grabnica va doresc! Bafta!

| 10Bubico explică (pentru untu):

Dar pot da durere de buric? De ce nu mi-a trecut cu tratament? Eu nu am prea respectat nici regimul.

| untu a răspuns (pentru 10Bubico):

Trebuie sa respecti regimul cu strictete si sa te speli inainte de masa pe maini cu apa si sapun!

Din cauza acestor paraziti ma doare buricul?

S-ar putea sa ai hernie ombilicala(daca ai vreodata cicatrici in zona buricului) sau poate sa ai ocluzie intestinala! Se recomanda tratament pe cale chirurgicala sau sa faci un laparoscopie ca sa se vada ce aveti!

Nu am ca m-a consultat un dr.chirug si a zis ca nu am.Ce as putea sa am? S-ar putea ca acesti paraziti sa imi de-a aceste dureri de buric?

Medicul ala e un prost cum sa nu aiba ceva, trebuie sa fie de la un parazit cum ar fi oxiurii sau limbricii care stau fixat in dreptul buricului! Trebuie sa dea un diagnostic precis si corect ca sa-ti prescrie niste retete cu medicamente! Ai fost la medicul de familie si ce-ti zice?

De ceva vreme ma jena ceva la buric, ma durea, ma ardea un pic, ma durea si in capu`pieptului si simteam o mica usturime la buric in interior.Am fost la un doctor pediatru si m-a consultat si ea si dr.chirug.Am facut ecograf si totul a iesit bine, am facut si examenul coproparazitologic si am facut si analize de sange.La examenul coproparazitologic mi-a iesit ca am rare oua de Ascaris si rare chisturi de giardia.Mi-a dat tratament si l-am terminat dar tot ma mai doare si din cand in cand imi trece.Cand ma spal si pun apa calda pe buric sau cand alerg nu ma mai doare.Am avut si regim de tinut cu toate ca nu l-am prea respectat.Ce pot sa am? Se poate sa nu fi disparut acesti paraziti deoarece nu am tinut regimul? Din cauza acestor paraziti ma poate durea buricul?

Multumesc frumos!

Cu multa placere! Imi plac sa ajut mult prietenii cu niste sfaturi utile!

Dar daca fac iar examenul coproparazitologic si nu mai am paraziti ce pot sa am?

Ce altceva poti sa mai ai? Nimica! Poti sa urmezi tratamentul prescris de medic in urma examenului coproparazitologic! Dar trebuie sa respecti cu strictete indicatiile medicului! Sa ai grija de sanatatea ta! Insanatosire grabnica!

Pai si daca fac iar examenul coproparazitologic si imi iese ca nu mai am giardia sau alti parazit, de ce ma mai doare buricul?

Pai si daca fac iar examenul coproparazitologic si imi iese ca nu mai am giardia sau alti parazit, de ce ma mai doare buricul?