Creatina iti da energie pentru antrenament si mareste masa musculara dar nu foarte mult.in mare parte retine apa in muschi.De recomandat ar fi sa o iei impreuna cu un concentrat proteic. Nu stiu ce creatina iei u dar eu zic ca 5 g pe zi iti ajunge. eventual in faza de incarcare poti lua mai mult.Bafta!
Da pe aia care au zis ca-ti distruge rinichii nu i-ai ascultat? Cum ar fi un medic de exemplu. Nu te mai lua dupa toti inaptii. Cum sa bagi porcaria aia in tine? Aia se da cand ai probleme de sanatate, nu cand vrei sa ti le creezi.
Esti tu medic? da-mi si mie un exemplu cand se administreaza creatina pentru "probleme de sanatate" ca eu nu am auzit asa ceva.Mai intai citeste si nu baga tu in aceeasi oala creatina cu alte chestii.Eu nu zic ca este fara efecte secundare dar de obicei daca nu ai probleme cu rinichii si nu iei in doze mari nu patesti mare lucru.Creatina este cel mai vandut supliment pentru culturisti de zeci de ani.crezi ca daca era asa rau mai se vindea? sa fim seriosi.sau esti tu Arnold si nu stim noi
Stiu ce face, dar daca ia normal are efecte pozitive, hidrateaza muschii, ajuta la recuperarea dupa antrenamente, furnizeaza mai multa energie, etc.
De asemenea, mareste sinteza proteinelor => mai multe proteine intra in muschi si asa contribuie la marirea fortei.
De asemenea, ajuta la contracararea depozitarii acidului lactic.
Per total sunt multe lucruri, nu doar "umfla ca un balon".
Ba am gasit chiar mai multe in 5 minute :
1. un site romanesc
http://www.doctor.info.ro/creatina.html
Citeste de la : "Cat despre efectul creatinei asupra bunei functionari a rinichilor - exista o opinie gresita, impamantenita in mintea oamenilor, privind principalul metabolit al creatinei, si anume creatinina"
Singura problema o vad in : "Efectele administrarii pe o perioada mai indelungata a creatinei nu sunt inca bine cunoscute. "
2. Uite si un studiu de la Harvard :
http://www.liveleantoday.com/......nohydrate/
"Creatine as such is not harmful for the health, but this way of administering synthetic Creatine, which is more than what an individual’s body requires, is harmful for the health"
Mentionez : "Administration of Creatine for a short time as a therapy is ok, but when taken in large quantities as an addiction..."
Deci sunt probleme doar daca iei in cantitati mari.