Întrebare recomandată | maiaau a întrebat:

Prietena mea a luat din neatentie 3 pastile de ibuprofen in 10 minute (1200mg, adica practic doza recomandata intr-o zi). Ce ar trebui sa faca acum (nu poate vorbi cu parintii ei si nu vrea sa sune un medic)?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| zilog a răspuns:

Nu iti face griji trebuie sa mai ingrase si cineva pamantul!
Sau te apuci si bei 2 litri de apa calda ii vomiti apoi iar bei 2 litir de apa calda apoi iar bagi 2 degete pe gat si vomiti
apoi iar bei ulei cu apa calda si iar vomiti
si gata
a treia oara e cu noroc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nimic laughing, daca lua vreo 10 hai ca puteau aparea probleme dar nu de la 3. Eu am luat des 2x 400mg) ca sa-mi treaca mai repede durerea

| Violleta2022 a răspuns:

Sa bea mai multa apa si data viitoare sa numere!

| Dddonkey a răspuns:

Nu cred ca o sa se transforme intr-un personaj de harry potter, onisnuiam sa le iau cand avem insomnii si sa stii ca functionau. Deci sa se duca in pat linistita poate au acelasi efect, si nu e bine sa abuzezi pastilele pe viitor.

| darrio2007 a răspuns (pentru Violleta2022):

Asta e scoala online. Nu stie sa mai numere.

| darrio2007 a răspuns:

Daca mai traieste si acum, nu sunt probleme grave. Eventual o durere de cap. Altadata sa fie mai atenta cand ia pastile.

| Violleta2022 a răspuns:

Din neatentie scapi ceva din mana, dar nu scoti 3 pastile din folie si le bagi in gura. Stie cumva sa numere?
Cu scoala asta online, nu se mai invata nimic!
Sa ceara ajutorul mamei, sa o supravegheze macar, sa nu mai bage in gura altele 3, ca-s suficiepte pe 1 zi intrega!

| Adry05 a răspuns:

Cum naiba poate lua 3 pastile din neatenție laughing))
anyway, nu are ce să pățească zic eu. să stea liniștită și neapărat mers la medic dacă îi e rău