| TFKatarina a întrebat:

Seara trecută am adormit pe la 00 și m-am trezit dimineata.Am ridicat telefonul de pe noptieră sa vad cat e ceasul.Era 6 și ceva. Am pus capul jos sa adorm și când am închis ochii la câteva minute inima a început să-mi bată foarte repede și simteam o oarecare frica. Tin sa menționez că nu e prima oara când pățesc și devine deranjat. Și noaptea când încerc uneori sa adorm simt asta. Aveti idee ce ar putea fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
30 răspunsuri:
| Caro34 a răspuns:

Spune o rugaciune inainte de culcare si dormi linistita! D-zeu va veghea asupra ta! Probabil ai o perioada mai grea in viata ta si esti putin obosita. La oboseala corpul nostru reactioneaza interesant! Numai bine!

| Maria39popescu a răspuns:

Si mie mi s-a întâmplat asa ceva, mai ales cand stau in pat noaptea pe telefon si parca acum sunete ciudate imi bate inima foarte repede si am o senzație de frica, e ceva perfect normal

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu.Dar incearca sa te relaxezi si si sa iesi afara si sa iei o gura de aer.

| Dia1029 a răspuns:

Asta m-i s-a intamplat si mie mai de mult. N-ai de ce sa te ingrijorezi, e din cauza varstei. aproape la toti adolescentii l-i se intampla, nu ai ce sa faci.Incearca sa iti spui ca nimeni si nimic nu poate sa fie in camera ta.

| TFKatarina explică (pentru Dia1029):

Oricum nu cred ca poate fii cineva sau ceva în cameră

| TFKatarina explică (pentru anonim_4396):

Am încercat...

| Crackman a răspuns:

Demoni.

| TFKatarina explică (pentru Maria39popescu):

Sincer nu prea pot gândii când mi se întâmplă, iar de auzit sunete, nu aud, e liniște, oricum multumesc

| TFKatarina explică (pentru Caro34):

Am sa încerc să mă rog, intr-adevar trec printr-o perioada mai dificila din punct de vedere emoțional, multhmesc mult pentru ajutor!

| TFKatarina explică (pentru Crackman):

Cu siguranta rolling on the floor))

| Freya1 a răspuns:

Iti provoci panica.Si eu simt foarte des prezenta cuiva dar posibil sa fie pentru ca uneori ma gandesc intens la asta.Incearca sa iti ocupi timpul cu ceva si sa nu iti mai faci ganduri negre, incearca sa nu mai ai o viata sedentara si fa un pic de miscare sa te obosesti si recreezi vei dormi mai bine

| TFKatarina explică (pentru Freya1):

Multumesc pentru raspund insa nu simt prezenta nimanui, deci ma indoiesc ca simtim acelasi lucru.In general nu imi fac ganduri negre si in general ies la plimbari sau afara cu prietenii, alergam, radem, etc, nici nu pot spune ca nu fac miscare rolling on the floor
Oricum multumesc mult raspuns, sa ai o seara faina happy

| Mirris a răspuns:

Poate ai atacuri de panica.Incearca sa te relaxezi si consulta un psiholog.E de ajutor uneori.Succes

| TFKatarina explică (pentru Mirris):

La atacurile de panica m-am gandit si eu dupa ce am citit pe net, insa m-am gandit sa incerc mai multe variante inainte sa-mi ingrijorez mama cu vreo "alerta falsa", insa nu stiu ce sa spun despre psiholog.
Multumesc mult pentru ajutor, o seara linistita. happy

| DovleacTurbat a răspuns:

Cu magneziul cum stai? Cafea, cofeina, cola, energizante consumi des?

| 94Lucifer94 a răspuns:

Eu m-am trezit ieri dimineață că trebuia să merg să fac niște acte. Și eram puțin obosit și fără energie. Când m-am urcat în microbuz dintr-odată am început să simt că fac atac de panică, pur și simplu nu suport gălăgia mai ales la prima oră a dimineții, este foarte stresant. Creierul nu a știut cum să interpreteze și să tolereze iar acele emoții sau stări mi-au făcut întregul corp să reacționeze. Niciodată nu am mai pățit să mă treacă senzații atât de ciudate și totul din cauza oboselii. Încearcă să faci mai multă mișcare ziua și să iei niște calciu și magneziu, organismul are nevoie pentru o bună funcționare. Iar când mai pățești așa, încearcă să schimbi poziția în care dormi și să te gândești la ceva frumos, ce ai vrea să visezi, să adormi cu un gând frumos sau o amintire care îți oferă liniște. Oricum nu te lua după toată lumea care zice că ar fi demoni sau mai știu eu ce entități. De evitat dormitul pe spate pentru că poți paraliza în somn dacă te trezești foarte dimineață și adormi iar.

| TFKatarina explică (pentru DovleacTurbat):

Consumam pepsi destul de des, dar în ultima vreme n-am mai băut.

| TFKatarina explică:

Te asigur ca nu.

| TFKatarina explică (pentru 94Lucifer94):

Multumesc mult, voi încerca varianta cu calciu, chestia cu demonii nu cred oricum rolling on the floor
Pe spate nu dorm, însă mi-e greu sa ma gândesc la ceva frumos când încerc să adorm, deoarece ma lovesc tot felul de gânduri despre întâmplările urate pe care le-am avut sad
Oricum, Multumesc mult înca odată, numai bine happy

| Porcusorul a răspuns:

Probabil ca deja ai primit un raspuns asemanator, dar e prea mult de citit sa verific. Este vorba de un atac de panica de scurta durata, posibil pe baza de anxietate. Avand in vedere ca inca esti foarte tanara, nu pare a fi nimic grav daca nu se va intinde pe perioade mai lungi de trei luni.

| TFKatarina explică (pentru Porcusorul):

Iar dacă aș întinde pe perioade de mai mult de 3 luni ce poate Însemna?

| Porcusorul a răspuns (pentru TFKatarina):

Inseamna ca situatia e ceva mai grava decat relatezi tu si trebuie sa te consulti cu un psihiatru care sa iti dea un diagnostic. Avand in vedere ca pari foarte tanara, as zice adolescenta (sa ma scuzi daca gresesc), probabil ca tratamentul ar fi o combinatie de psihoterapie cu o doza mica anxiolitice/antidepresive. Medicamentele folosite in aceste cazuri (amitriptilina, zoloft, xanax, doxepina etc) trebuie dozate foarte atent persoanelor sub 18 ani.

| 94Lucifer94 a răspuns (pentru TFKatarina):

Și eu mă gândesc la tot felul de lucruri îngrozitoare, unele care sunt deja amintiri iar altele care vor urma să se întâmple. Dar când sunt în pat îmi amintesc că trebuie să închid ochii și să dorm laughing
Deci stai liniștită, lasă trecutul în spate și evită toate gândurile astea care te trag înapoi. Cel puțin pe durata nopții tongue

Cred ca voi consulta pe cineva specializat, în legătură cu vârsta, am 13 ani.Multumesc mult pentru ajutor, toate cele bune!

| TFKatarina explică (pentru 94Lucifer94):

Voi încerca, mulțumesc de ajutor, numai bine happy

| Porcusorul a răspuns (pentru TFKatarina):

Multi inainte! Esti foarte tanara, iar ajutorul adecvat la aceasta varsta iti poate defini permanent trasaturile de personalitate si taria sentimentala cu care vei infrunta problemele vietii. Toate cele bune!

Multumesc mult pentru tot ajutorul, la fel va doresc, numai bine happy

Răspuns utilizator avertizat
| TFKatarina explică (pentru KoroSensei):

Sincer sunt pasionata de paranornal, dar nu cred ca au legătură cu ce am pătit.Am avut vise lucide și coșmaruri destule, dar cum ziceam, nu cred ca au legătură.
Multumesc mult pentru răspuns în orice caz, o zi faina happy

| Porcusorul a răspuns:

Este o idee foarte veche cea a viselor influentate de demoni si de spirite malefice, fiind inspirata de mitologie. Aceasta idee s-a pastrat in ocultism, chiar si in satanism, dar nu are absolut nicio baza stiintifica. De fapt, cosmarurile sunt cauzate de alti "demoni" cu care se confrunta foarte multa lume, adica depresii, anxietati, perioade stresante, traume si asa mai departe.