| xr0sioRx a întrebat:

stie cineva cum sa desumflu o masea?laughing S-a umflat, nu ma doare, dar arata urat, am luat oxacilina si nu stiu daca isi face efectul.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

In primul rand nu asculti sfaturile de luat antibiotice asa dupa ureche cum iti zic niste necunoscuti fara pregatire medicala pe un blog si te duci la dentist

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, ai un abces dentar ( puroi la măsea ) şi NU-l poţi trata "acasă".
Cel mult, poţi să-ţi pui o compresă cu apă rece pe maxilar ( în exterior, pe faţă ) în zona unde este inflamaţia/abcesul ( dacă este cazul ).

TREBUIE să mergi la medicul stomatolog pentru a vedea care este motivul acelui abces : eventual, o să-ţi facă un drenaj ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul ) şi o să-ţi prescrie un antibiotic adecvat!

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tine tratamentul cu oxacilina la orele fixate.Tratamentul sa dureze 4-5 zile, ca altfel nu se desumfla.Nu o zi, doua sau trei, cel putin 5 zile.O sa dea inapoi o sa vezi.

| PeFuga a răspuns:

Augmentin o pastila la 12 ore, iar daca in 2-3 zile nu trece fugi la doctor. Sau mai bine mergi la dentist direct. Ai un abces probabil pe care nu il poti trata acasa...

| unprietenaproape a răspuns:

Augmentin, e foarte bun si ti o spun din experienta. mie mi a trecut cu asta.
sunt niste pastile albe, ovale, putin mai mari decat celelate, cred ca imi ramanea in gat daca nu o rupeam in doua

| T0ZY a răspuns:

Ia Fasconal, eu folosesc pentru dureri de cap si de dinti, acu din moment ce iti ia durerea de masea banuiesc ca ti-o si dezumfla, incearca. Ori du-te la dentist, nu stii ce infectie se poate dezvolta acolo, nu e oblogatoriu sa te doar din prima, poate aparea mai tarziu durerea.