| BOSS270 a întrebat:

stiti cumva cum sa-mi cresc imunitatea repede?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
O alimentație bogată în fructe și legume proaspete, lactate, carne slabă, etc. aduc organismului nutrineții necesari pentru o imunitate de fier.
Imunitatea nu scade brusc și nici repede nu crește.
Pa, pa.

12 răspunsuri:
| diavolitadulce a răspuns:

Mancare sanatoasa si sport. iar ca supliment alimentar poate niste vitamine. de astea iau si eu primavara si toamna

| OanaCerbu a răspuns:

1. Dormi mai mult.

Un studiu publicat un Archives of Internal Medicine confirma ca omul modern are nevoie de mai multe ore de somn.

Cercetatorii au dovedit ca subiectii sanatosi care au dormit in medie opt ore pe noapte sau mai mult au de trei ore mai putine sanse sa ia raceala decat cei care au dormit doar sapte ore sau mai putin.

2. Destreseaza-te.

Oamenii supusi la un stres permanent, care dureaza timp de o luna sau mai mult, au mai multe sanse sa se imbonaveasca cand sunt expusi la virusul racelii.

Problemele in casnicie, conflictele cu membrii familiei si prietenii, somajul, o slujba nemltumitoare - toate acestea afecteaza imunitatea organismului.

3. Extinde-ti viata sociala.

Acelasi studiu citat mai sus a relevat ca oamenii care au mai multe grupuri de prieteni, din medii diferite, au o imunitate mai mare decat cei care au cercuri sociale restranse.

4. Fa sport.
Exercitiile fizice cresc rezistenta organismului in fata bolilor si este posibil chiar sa-i ajute pe cei raciti sa-si revina mai repede. Miscarea fizica regulata ne ajuta, pe de-o parte, sa avem un corp frumos si o musculatura tonifiata, iar pe de alta parte sa ne ferim de raceala. Un grup de cercetatori americani, de la Centrul de cercetare a cancerului "Fred Hutchinson" din Seattle, a descoperit ca exercitiile fizice zilnice previn raceala.

5. Nu te obosi sa iei echinacea.

Conform unui studiu din 2005, publicat in New England Journal of Medicine, extractele de echinaceea nu au absolut nici un efect asupra celor care sunt raciti sau ar putea raci.

6. Un pic de vitamina C nu strica.

Rezultatele studiilor privind efectele vitaminei C in prevenirea si tratarea racelilor sunt impartite. Nu strica insa, in cantitati mici, sa fie luata de catre cei care cred ca ii va face sa se simta mai bine.

7. Accepta inevitabilul.

Orice ai face si oricate masuri de precautie ti-ai lua, tot vei raci. Problema este de cate ori vei raci, nu daca.

8. Sauna "ucide" virusii.

Prin transpiratia indusa de aerul cald din camera de sauna, organismul elimina toxinele si se purifica. Corpul ajunge la o temperatura de 40 de grade Celsius, ca si atunci cand este prezenta febra, ceea ce obliga organismul sa se apere impotriva agentilor patogeni. In acest mod, sistemul imunitar se intareste si ii este mult mai usor sa faca fata unei posibile viroze. Teoria emisa de oamenii de stiinta este aceea ca virusilor le este greu sa traiasca la o temperatura foarte ridicata.

9. Consuma multe lichide!
Aportul mare de lichide te ajuta sa nu te deshidratezi si mai ales sa elimini rapid toxinele din organism. Antioxidantiidin sucurile naturale de fructe sau ceaiurile din plante medicinale neutralizeaza radicalii liberi, fiind vitali pentru rezistenta organismului la infectii.

10. Nu face abuz de alcool!

In primul rand, un consum mare de alcool, pe o perioada lunga de timp, distruge ficatul. Functia principala a ficatului este aceea de a actiona ca un filtru pentru toxinele care intra in organism. Daca acesta este bolnav, germenii raman in corp si produc infectii frecvente si complicatii. De asemenea, bauturile alcoolice deshidrateaza organismul si favorizeaza eliminarea vitaminei C.

| DiDix11 a răspuns:

Cauta la plafar propolis este foarte bun...si inghite usturoiwinking funda?

| AlexCătălin21 a răspuns:

Si eu am avut exact aceeasi problema pana cand am inceput sa am o viata sanatoasa, am dieta si fac regulat sport, dar mai iau uneori si un medicament numit Polinesian Noni, este aur curat.

| Mandy693 a răspuns:

Este un medicament cam scump dar bun singulair dar este de efect (din Germania si se gaseste in toate farmaciile din tara)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Fă mişcare. Şi o scurtă plimbare de 10 minute contează.
2. Consumă multe fructe şi legume, în special citrice, fructe de pădure, mere, ceapă, usturoi, ardei.
3. Bea ceai verde, tei, măceşe, echinacea.
4. Odihneşte-te suficient.

| Delicacy a răspuns:

Poţi încerca un tratament cu Echinaceea.Sunt nişte pilule naturale pe care le găseşti la plafar şi care îmbunătăţesc radical activitatea sistemului imunitar.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns (pentru OanaCerbu):

Bună.
Și sursa de copy/paste ai omis să o postezi!
Regulamentul site-ului o cere.
Pa, pa.

| OanaCerbu a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Nu stiam...ms de sfat...

| Zenithf a răspuns:

Imunitatea este ca si invatatura: Trebuie cultivata, nu "indoapata" inainte de sesiune. Daca iei o echinaceea si alte stimulente pentru imunitate inainte de a face gripa, sigur o sa aiba un efect, dar imunitatea ta in general tot de rahat o sa fie.

| Delicacy a răspuns (pentru Zenithf):

Echinaceea previne, nu tratează.Dar, în fine, cine este doctorul, ca să te contrazică pe tine? Ce mai ştie şi ăsta? Tu ai dreptate, nu el...

| Zenithf a răspuns (pentru Delicacy):

Echinaceea intareste imunitatea, cum ai zis si tu. Si eu am zis "inainte" de gripa, deci sa previ. Dar nu inseamna ca orice boala te va ocoli, doar ca, din cauza ca imunitatea este mai buna, forma bolii va fi de regula mai usoara.

Întrebări similare