| NuStiuNimic a întrebat:

sunt băiat am 17 ani și îmi cade parul foarte mult. Ii adevărat ca am parul din partea de sus a capului destul de marea zic. Pana la vârful nasului dacă mas tunde la vara mai scurt s-ar regenera firul de par? Ce ar trebui sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mdprodan a răspuns:

Salut! ca medic ma bucur ca ai grija de santatatea ta si pui asemenea intrebare.Te rog sa imi spui de cand ai observat acest fenomen,cum a inceput,cu cate-va fire initial apoi mai multe,etc.Te rog sa imi spui cam din ce zona sau zone consideri ca iti cade parul si cam estimativ cate fire,smocuri,etc.Te rog sa imi spui ce maninci dimineatalla prinz si seara si te rog sa imi spui si la ce ora iei mesele dar sincer.Te or sa imi spui daca bei apa si cat ca si cantitate.Te rog sa imi spui daca consumi sucuri cu cofeina, sucuri acidulate si sucuri energizate/zi tot sincer. Terog sa imi spui daca fumezi, ce fel de tigari si cate /zi tot sincer.Te rog sa imi spui cat timp vorbesti la telefon, cat timp stai cu ochii in telefon sau pe tableta, laptop/zi dar toto sincer.Raspunzandu-mi sincer o sa inteleg ce se intimpla cu tine si putem gasi o solutie la impropiu spus momentan-alopecie(cadrea parului). Astept raspuns, mersi

6 răspunsuri:
| crytical a răspuns:

Sa te tunzi de tot, gen periuta.

| AndreeaCoco a răspuns:

Sa nu folosesti gel de par sau alte chestii d'astea, pentru ca duc la caderea parului, si da, daca te-ai tunde parul ar creste la loc mult mai rezistent. Funda?

| NuStiuNimic explică (pentru mdprodan):

Căderea parului am observat-o de un an, înainte aveam parul mai mare mai sănătos și m-am decis sa ma tund mai scurt. Este adevărat ca după ce m-am tuns am folosit fixativ dar nu în cantități mari, îmi cad aprox 30-40 fire la fiecare spălare firul de. Par este foarte subțire se vede scalpul la lumina puternica în partea de sus a capului se întâmplă asta nu am o dieta anume. Mănânc orice. Dimineața sandvișuri după masa mănânc carne destul de des de porc /pui și o garnitura pe lângă seara mănânc ceva ușor. Nu am. O anumita ora sa mănânc nu țin cont dar în mod normal la ora 10dimin. 2la prânz și seara la 7-8 nu consum alocuri băuturi energizante sau cofeina sucuri acidulate câteodată de 2ori pe săptămână nu vorbesc des la telefon 2-3ori pe săptămână pe telefon stau max2ore pe zi nu fumez beau aprox 2lde apa și de 1an și 3luni sport în ultimul timp țin un regim de aprox 3sapt cu carne slaba, mâncăruri fără grăsimi etc.

| mdprodan a răspuns (pentru NuStiuNimic):

Salut! ma bucur ca raspunzi asa repede.Sa stii ca fixativul sau gelul de par sunt o mare problema pentru podoaba capilara; sunt suficient de toxice si apicate perseverent isi fac efectul:caderea parului.ok?! Te rog sa te disciplinezi cu stilul de viata sa mananci zilnic mesele la aceeasi ora,sa fi echilibrat in glucide,lipide, proteine, total carbohidrati, sa consumi lichide-apa 2, 5-3 l/zi, sa te odihnesti MACAR 8 ORE/NOAPTE de preferat intre 23-07 am.Te rog sa imi spui daca tatal tau are aceeasi problema sau daca bunicul adica tatal tatalui tau intampina si dansul aceeasi problema.Cauza trebuie sa fie undeva si o vom gasi.Nu fuma tigari sau altceva, fi activ si se va rezolva aceasta situatie.astept intrebari.mersi

| NuStiuNimic explică (pentru mdprodan):

Tatăl meu frații lui bunicul meu și unchiul din partea mamei au avut aceiași problema. Doar ca maica-mea și bunicamea pentru vârstă lor au parul chiar sănătos chiar mai sănătos ca a fetelor de vârstă mea și seamăn la mama cu culoarea parului și din mai multe puncte de vedere. Daca ar fi din cauza genetica se poate face ceva pentru cădere?

| mdprodan a răspuns (pentru NuStiuNimic):

Salut! genetic poti sa al mostenesti pe tatal si pe bunicul tau dar important este ca ceea ce faci tu pentru tine de acum inainte.

1.Incetezi pentru totdeauna cu fixativul sau alte produse.ok?! Si eu am avut varsta ta candva si foloseam apa cu putin sapun sau miere si se rezolva totul pe cale naturala.ok?!

2.Te rog odihneste-te cele putin 8 ore pe noapte, de preferat intre 23-7 dimineata.CONTEAZA intervalul de timp in care te odihnesti.Gadneste-te ca o sa fi student si va trebui OBLIGATORIU sa pierzi oarecum ore de somn in noptile in care inveti.ok?!

3.Te rog mananca la micul dejun cel putin:1 ou, complex de vitamine-nu intru in detalii acum), 3 felii potrivite de paine, sursa de amidon(nu intru in detalii acum), legume cu frunze verzi(salata verde-sursa e vitamine si apa), o bucatica 50-75 g de piept de pui facuta de preferat pe gratar(sursa de proteine-nu intru in detalii acum), o canuta de iaurt de casa ptr.ca este o sursa bogata de probioteice-bacterii obligatorii pentru sistemul tau imunitar, 30-50 g de branza de vaci(sursa de proteine)o feliuta din cele 3 descrise mai sus de miere naturala cumparata de la un aplicultor de incredere(sursa de
minerale, vitamine). SUFICIENT PTR. MICUL DEJUN si acum ai energie pena la orele 13-14.

4.La pranz o ciorba de pui,de vacuta,de porc,de curcan OBLIGATORIU,ciorbe pe care le rotesti ca alimentatie in cursul saptamanii.ok?!
-Felu doi orez gatit,sau cartofi gatiti exclus prajitiin-gatit in orice fel,(sursa de glucoza),+LEGUME OBLIGATORIU SALATE(salata verde,morcov,rosii,ceapa,usturoi,conopida,brocoli, spanac, dragavei, etc -sursa de vitamine), e SEZONUL LEGUMELOR +75-100 g piept de pui,sau piept de curcan, sau carne de porc sau de vita fara grasime(sursa de proteine). SUFIECIENT!
-un desert mic,putina miere,propolis,polen, laptisor de matca,-iti vor da energie si vei putea sa inveti!
-poti savura si o felie de chec, cozonac, cate-va patratele de ciocolata(sursa de cacao si lecitna) dar de preferat mierea, de fapt le poti folosi pe RAND cum doresti dar MODERAT SI PONDERAT ptr.ca nu ti le ia nimeni si tot tu le vei manca pentru tine.

5.Seara MIXIM la ora 19 CINA.
-poti avea o cina formata din paste fainoase facute in casa,macarone,fidea(sursa de glucoza), gatite in orice fel de combinatie, cu branza(proteine), cu oua(sursa de vitamine), cu miere deasupra(am spus ce contine). SUFICIENT!
-Poti folosi si o salata cu legume in ce combinatie vrei tu(sursa de vitamine si sursa de apa). SUFICIENT!

6.Folseste un sampon cu ph pentru scalpul tau,spalate bine,stergete bine si usor cu griga,nu te grabi,nu traumatiza scalpul si parul, si iti recomand in cazul in care iti usuci parul cu feonul sa al destul de departe ca sa nu iti arda scalpul si parul tau.
-spalate o data pe saptamana pe cap, iar in timpul saptamanii NU FOLOSESTI produse pentru par(fixativ, gel, etc) ci ai grija de parul tau.

Fi un om ponderat si vei avea din toate.
Ma tii la curent cu starea ta.mersi!