| Vrajitorul11123 a întrebat:

Salut TPU.
Sunt cât se poate de serios în acest mesaj și am o mare speranță în mine că poate este cineva care să îmi dea un stat care să mă ajute odată pentru totdeauna.
Am 19 ani, sunt în clasa 12. Am trecut prin multe în viața asta. Anul trecut în timpul acesta, aveam atacuri de panică, anxietate, derealizare, tulburări cu somnul, de toate, din cauză că am avut o perioadă cam îndeajuns, în care m-au făcut să am chestiile astea.
Stăteam non stop în fața calculatorului și aveam un stil de viață efectiv mizerabil, ceea ce mi-a făcut să am chestiile acelea.
Este mult de povestit și încerc să nu o lungesc.
Am făcut ședințe cu un psiholog, 15 la număr. Cu altul încă 5, apoi am zis să încerc psihiatru doar pentru tratament, l-am luat o zi și am zis că mor. Și am zis că nu o să mai iau niciodată așa ceva.
În prezent. Sunt alt om, cu o gândire foarte foarte matură, cu vise mari, am toată viața pusă la punct. Încerc în fiecare zi să mănânc bine, fac sport, iau suplimente, mă hidratez, dorm cum trebuie, am lăsat calculatorul, meditez, citesc, alerg în fiecare zi, etc.
Iar problema la care am vrut să ajung este..Cum scap de agorafobie?
Cred că asta am, nu știu. Nu pot sta plecat departe de casă, nu pot sta în spații deschise, cum ar fi capul, unde este efectiv doar sol, nimic pe lângă, unde se vede foarte îndepărtat.
Efectiv mă ia panica... poate asta cu solul nu este așa de deranjanta, o pot evita...dar ce fac cu plecatul departe de casa? Pentru că îmi afectează semnificativ viața, nu pot evolua, pentru că nu pot pleca departe de casă. Tot ce fac acum este să stau în zona mea de confort, si încerc din răsputeri să fac progrese absolut zilnic. Adică să plec cat mai departe posibil.
Simt că mor, am arcuri de panică extrem de grave. Si simptomele acelea sunt: fac din gat intr-ul fel, parcă mă înec, parcă m-as forța sa dau ceva afară din mine. Disconfort în zona abdomenului și din cauza asta am dobândit un tic de a face din burtă (o sug cumva) si din gat. Rămân fara aer și am dificultăți in a respira si trebuie mereu sa casc sau sa râgâi ca sa imi revin puțin, parcă aș fi ultimul nebun când mă apucă crizele astea și de fiecare dată când le experimentez, fac că nebunul si simt că mor.
Doar eu știu prin ce trec..simt cum problemele astea imi mănâncă copilăria pe care o mai am. Vreau odată să știu ce să fac că sa scap odată de asta, să pot fi si eu un om normal care poate pleca în oraș, într-o vacanță.
Înainte nu aveam nicio problemă, mergem la școală in oraș zilnic, vacanțe, nu aveam efectiv nicio problemă că eram plecat departe de casă. Iar acum nu pot sta nici la 2km de casa. Va rog din tot sufletul, cum să scap odată?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns:

Te duci la un medic psihiatru, ii spui tot amenunte, si te va ajuta sa scapi, el va decide daca trebuie tratament sau doar psiholog, ori ambele.

Alta sansa nu ai, noi nu suntem doctori si nu puteam sa-ti zicem exact, insa medicul iti zice exact.
Nu mai sta asa ca se poate agrava, e singura ta sansa.
Am vb f serios, n-am glumit.