Nu cred ca poti face diagnosticul diferential intre psoriazis si onicomcoza doar comparand cu pozele de pe internet, mai ales daca nu ai studii medicale. Trebuie sa mearga la dermatolog, nu e asa de simplu sa afli ce are.
Problema unghiilor tatălui tău poate fi cauzată de o micoză ( ciupercă) dar cel mai bine ar fi să îl îndrumi să meargă la un medic sau la un dermatolog pentru a afla cauza exactă și a primi un tratament. Legat de problema ta de sănătate, dacă nu ai încă semne clare ca ale tatălui tău sau alte simptome înseamnă că poate tu nu l-ai moștenit sau neplăcerile vor apărea mai târziu.
Este posibil sa fie psoriazis daca pe piele are pete rosii acoperite de scuame. Dar din ce descrii, unghiile par afectate de o ciuperca (micoza). Medicul dermatolog il poate ajuta. Nu e neaparat grav, mai mult neplacut si inestetic
Il doare un pic unghia de la mana, am vazut ca azi i s-a facut un pic portocalie, d'aia m-am ingrijorat. Si la picioare unghiile arata la fel ca in pozele cu psoriazis, dar. in rest de unghii nu are alte simptome.