| Marmotagrijulie a întrebat:

Uitati eu sunt slab pentru inaltimea mea am 1.75 si am doar 46 de kg deci intrebarea mea este cum as putea sa ma ingras ce as putea sa maninc.Dar mai e o problema eu sunt vegetarian si nu prea vreau sa reunt...
Eu credeam ca sunt bine ca sunt destul de gras pina ce colegi au zis ca sunt mult prea slab deci asta m-a facut sa apelez la voi.

Deci sper ca ma veti ajuta cum puteti big grin
A si cel mai bun raspuns primeste Funda...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| pietrean a răspuns:

In primul rand, probabil ca nu asimilezi bine nutrientii din produsele alimentare. Apoi, ATENTIE, ca sigur ai lipsa de vitamina B12, esentiala pentru dezvoltarea nervilor si a muschilor, ajuta la asimilarea proteinelor, formarea globulelor rosii.Vegetarienii,cea mai mare parte,au acesta lipsa si de aceea se recomanda suplimente.Din acest motiv,regimul vegetarian,trebuie sa contina atat proteine(fasole,linte,naut, frunzele verzi,fructe goji,orez integral,nuci,migdale),carbohidrati sanatosi(paine din faina integrala,cereale integrale,fructe,orez si produse ce contin amidon),lipide(hrisca),glucide sanatoase(fructe, legume, miere), vitamine si minerale.
La inaltimea ta de 1, 75m(banuiesc ca esti cel putin adolescent), ar trebui sa ai in jur de 65kg.
O vizita la medicul de familie, pentru ati da o trimitere sa-ti faci niste analize(gratuite) si apoi un examen de specialitate(si acesta gratuit, in Policlinica), nu ar strica.Dar sa specifici ca esti vegetarian.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa stii ca nu poti sa te ingrasi imediat cand vrei...trebuie sa manaci ponderat..incearca sa iti maresti portile si sa fie constante. Poti daca vrei sa mananci seara, caci asa te ingrasi. Sper ca te-am ajutat happy

| 2adelina2 a răspuns:

Sunt multe vitamine care te ajuta. Poti sa vorbesti cu doctorul nutritionist sau pur si simplu mergi la farmacie, si ii ceri un sfat farmacistei.Eu am cunoscut fete cu astfel de probleme si asa au reusit.

| picasolina a răspuns:

Buna sa stii ca sunt putine cazuri de acest gen vreau sa zic 90% din cati cunosc eu vor sa slabeasca nu sa se ingrase dar avand in vedere cazul tau cred ca de cand ai inceput sa te inalti ai slabit happy este ca sicum ai urma dieta invers de exemplu nu bea multav apa nu fa sport mananca un pic mai mult si seara dupa ora 8 incearca sa mananci ceva cu ulei gen cartofi prajiti sper ca te-am ajutat dar e mai greu avand in vedere ca esti si vegetarian

| pietrean a răspuns (pentru picasolina):

APA,trebuie sa bea,deoarece organismul,pielea are nevoie sa fie hidratat,trebuie sa elimine toxinele din corp.
SPORT,miscare,trebuie sa faca,deoarece muschii asa se dezvolta.
PRAJELI in ULEI,nu fac bine ficatului,chiar daca esti slab,ficatul este solicitat.
MANCAT MAI MULT SEARA,iar nu este sanatos pentru stomac:stand in pat, se digera mai greu catitatea de mancare, intervin balonarile, din cauza fibrelor, constipatiile.

| Marmotagrijulie explică (pentru pietrean):

Mltumesc pentru sfat o sa incerc ce mi-ai zis. Sper sa pun macar in 2 luni sau 3 vreo 2-3 kilograme big grin

| picasolina a răspuns (pentru Marmotagrijulie):

Pietrean vrea sa spuna ca ai bine ramai asa dar daca tie nu-ti place fa ce vrei si ingrasate