| alexutza222 a întrebat:

Vreau sa invat sa fac injectii(in fesa, in picior, in brat, vaccin) si sa recoltez sange pentru mine si familia mea. Sa recoltez sange ma intereseaza cel mai mult. Cum si unde as putea invata? V rog sa nu imi dati raspunsuri de tipul"Mai bine du-te la o asistenta,,, bla bla. Asadar, cum si unde poate invata un om sa faca injectii si sa ia sange?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu poti invata intr-un curs de cateva luni, pentru ca ai nevoie de cunostinte mai avansate privind pericolele, riscurile, incidentele, accidentele. Cea mai scurta metoda este o scoala postliceala de 3 ani. Injectii intramusculare poti invata in cursurile de prim-ajutor de la Crucea Rosie (6 luni, de trei ori pe saptamana cate 4 ore), dar nu vei ajunge cu doar atat sa poti recolta sange fara sa pui in pericol viata subiectilor experimentului tau.

11 răspunsuri:
| malvinutsa a răspuns:

Te-ai putea inscrie la o scoala postliceala

| LightOfDeath a răspuns:

De facut injectii este usor, dar sa recoltezi sange este greu, deoarece trebuie sa stii sa intepi direct in vena fara sa o strapungi pe ambele parti. Poti invata la o scoala de asistente sau la facultatea de medicina.

| alexutza222 explică (pentru LightOfDeath):

Ma intereseaza un curs de maxim cateva luni. Dupa cum am zis e pentru folos propriu.

| LightOfDeath a răspuns (pentru alexutza222):

Nu cred ca poti face cursuri de cateva luni, dureaza mai mult. Poti ruga o asistenta se te invete.Iti urez succes!:*

| MrsSunshine a răspuns (pentru Brigaela):

Fata nu a scris despre nici un experiment aicilaughing)
Doar vrea sa invete cateva lucruri

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru MrsSunshine):

Sa recoltezi sange fara macar 3 ani de studii de asistent medical se numeste experiment empiric, de genul: scapa cine poate. Nu poti numi altfel o asemenea idee.

| MrsSunshine a răspuns (pentru Brigaela):

Cred ca nu stiti ce presupune un experiment empiric.Dar in fine, nu am chef sa intru in polemici cu dumneavoastra.

| alexutza222 explică (pentru Brigaela):

Pe mine ma intereseaza doar partea cu injectiile si analizele, cred ca in acei ani de postliceala sanitara voi invata multe lucruri care nu ma intereseaza. O varianta de cateva luni in care sa invat intesiv riscurile, incidentele, accidentele nu exista nicaieri? oae daca intreb vreo asistenta sau doctorita despre aceste proeduri ma poate ajuta suficient?

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru alexutza222):

Eu unt medic, de aceea iti raspund. Nu poti invata doar o bucatica, fiindca nu vei intelege nimic. Sunt lucruri care trebuie integrate intr-un context mai larg. O asistenta iti poate arata, dar este ilegal si foarte periculos sa faci asa ceva fara macar cei 3 ani de studii. Poti oricand sa le pui viata in pericol celor pe care incerci, practic va fi de fiecare data o loterie: nu vei stii daca nu intervine ceva de care habar n-ai si nu il poti contracaa. Trebuie sa intelegi ca asta este parte dintr-o meserie destul de complicata, care necesita un bagaj mare de cunostinte variate si o experienta practica ampla, nu este o joaca de copii, pe care o poate face unul cu 12 clase.

| alexutza222 explică (pentru Brigaela):

Multumesc de raspuns. Voi lua in calcul sfaturile dvs.

| Eurodeal a răspuns:

Asociatia Succes in Educatie si Sport organizeaza curs de recoltare si injectii >>> https://asociatiasucces.ro/curs-de-recoltare-probe-biologice/