| Xdenis2004X a întrebat:

vreau si eu niste metode de slabit.
Fac karate de vreo 2 ani si pot sa zic ca ma ajuta, pentru ca transpir, dar pe langa asta vreau sa stiu noi metode in afara de alergat ca aia stiu.
Deci daca puteti sa imi dati cateva metode de slabit.
Multumesc.

Ps: NU VREAU PASTILE SAU MEDICAMENTE PENTRU ASTA

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| PeeWee96 a răspuns:

Dieta cu fructe şi legume – promite să te scape de kilogramele nedorite, să-ţi îmbunătăţească digestia şi să-ţi accelereaze rata metabolismului. Dieta cu fructe şi legume măreşte procesul de absorbţie al nutrienţilor de către tractul gastrointestinal, având ca rezultat un ritm mai mare al metabolismului. Consumul exclusiv de fructe şi legume nu numai că este ieftin, dar ajută şi la detoxifierea organismului, lăsându-te suplă şi sănătoasă!

Consumul de fructe si legume ajuta dar trebuie sa stii ca nu se mananca in exces si nu te astepta la rezultate dupa o zi pe alta. poate dura si 2-3 saptamani pana se vad rezultatele1
Si sa nu uit, respecta ora meselor in fiecare zi si fara grasimi

| ALEXXXL19 a răspuns:

Salut îți spun cum fac eu sau am făcut. Aveam 100 kg când eram mic cam pe la 13 ani(1.50m) și am învățat să merg pe bicicleta la început era greu plus că mâna am mult dar încet încet a început să îmi placă să pedalez și am uitat sa mănânc uneori mâncăm doar o data pe zi adică ce vreau sa spun daca vrei sa slăbești poți printr-o dieta sănătoasă și mișcare. Acuma am 23 ani și trec printr-o problema medicala (cancer de piele) și mam îngrășat 90, 5kg dar de obicei aveam 70 kg. Asta nu înțeleg o persoana bolnava salbeste eu mă ingras. Asta e bună

| QElenaBoghiu a răspuns:

Bună xdenis2004x

1. Mancati zilnic micul-dejun. Acesta este un obicei comun in randul persoanelor care au slabit si au reusit sa isi mentina greutatea. Foarte multe persoane cred ca a sari peste micul-dejun le ajuta sa scape de calorii, dar, in realitate acestea ajung sa manance mult mai mult in cursul zilei. Pentru micul-dejun este recomandat un castron cu cereale si fructe sau produse alimentare cu continut scazut de calorii.

2. Nu mai intrati in bucatarie seara. Stabiliti o ora incepand cu care sa nu mai mancati; astfel veti evita "gustarile" din timpul serii. Beti o cana cu ceai, mancati o bomboana sau un iaurt daca aveti pofta de ceva dulce dupa masa. Apoi spalati-va pe dinti pentru a nu fi tentati sa mai mancati si altceva.

3. Alegeti cu grija bauturile. Bauturile cu adaos de zahar sau indulcitor contribuie la cresterea valorilor calorice si nu reduce foamea, asa cum o fac mancarurile solide. Potoliti-va setea cu apa (sau apa cu lamaie), lapte degresat sau sucuri de fructe 100% naturale. Daca va incearca o senzatie de foame intre mese incercati ca consumati un pahar de suc de legume. Daca obisnuiti sa consumati un pahar de vin sau un cocktail seara, incercati sa limitati consumul de alcool la zilele de week-end, astfel veti reduce consumul caloric.

4. Consumati legume si fructe. Consumul ridicat de legume si fructe este deseori umbrit de consumul de mancaruri cu continut caloric foarte ridicat. Incercati ca primul fel de mancare sa fie o salata sau o portie de supa. Aprovizionat-va cu fructe si legume si consumati la fiecare masa. Astfel, va veti imbogati dieta cu vitamine, minerale, fitonutrienti, fibre si nu veti mai fi tentati sa consumati dulciuri sau alte produse cu foarte multe calorii.

5. Consumati cereale. Substituind cerealele integrale cu cereale rafinate precum paine alba, prajituri, biscuiti si covrigi, beneficiati de fibra si va veti satura mult mai repede ceea ce va va determina sa mancati in proportii rezonabile.

6. Controlati spatiul din jur. Controlarea spatiului din jur, de la dotarea bucatariei cu alimente sanatoase pana la alegrea restaurantului potrivit, reprezinta o medota buna de a scadea consumul de calorii.

7. Consumati portii mici. Daca ati redus cu doar 10-20% portia de mancare, nu veti pierde in greutate. Majoritatea portiilor de mancare servite atat la restaurant cat si acasa sunt mult mai mari decat este necesar. Pentru a reduce portiile de mancare folositi castroane, farfurii si pahare mai mici.

8. Faceti mai multa miscare. Pe parcursul zilei faceti tot ce puteti pentru a fi mai activi: urcati si coborati pe scari (evitati folosirea scarilor rulante sau a liftului), mergeti pe jos cat se poate de mult, faceti jogging si cateva exercitii usoare care nu necesita deplasarea la sala.

9. Consumati proteine. Adaugarea proteinelor fara grasimi la fiecare masa va ajuta sa va simtiti satul si va impiedica sa mancati mai mult decat va este necesar. Consumati iaurt, nuci, unt de arahide, oua sau fasole. De asemnea, specialistii recomanda mese scurte si dese (la un interval de 3-4 ore), pentru a va mentine glicemia la un nivel normal.

10. Consumati produse fara grasime. Folositi variantele fara grasime (light) a sosurilor pentru salate, a maionezei si a altor produse. Ca substituenti folositi: mustarul in locul maionezei la sandwichuri, laptele degresat in loc de frisca la cafea, un pic de otet la salate in loc de sosuri cu continut caloric ridicat.

Bula
| Bula a răspuns:

Alergat FORTAT, de doua ori distanta pe care faci acum.

| Cosmin86 a răspuns (pentru PeeWee96):

De ce fara grasimi? grasimile sanatoase sunt importante pentru sanatate.

Si doar fructe/legume? Fara o sursa serioasa de proteine, gen carne, oua, etc?