N-am trecut prin asta, dar dintele se poate recimenta, pus o alta coroana, exita procedee.
Nu ai de ce sa pui implant daca dintele tau e bun, nu e cariat, nu te doare.
Cel mai bun implant este intotdeauna dintele tau natural, iar prima grija a unui dentist este sa iti salveze pe cat posibil dintele.
Sfatul meu este sa pui implant daca ai bani. Daca nu ai bani pune coroana daca dentistu spune ca ar merge, dar si acolo trebuie sa dai ceva bani.
Daca nici coroana nu se poate pune un implant.Bine ca dentistu o sa te abureasca sa pui punte,eu te sfatui sa nu faci asa ceva, adica sa scoata ce mai ai si sa puna el un dinte cu punte, asta e mai ieftin ca implantu dar nu este bine.
Daca esti curios sa afli de ce nu-i bine spui si iti explic.
Deci mai intai eu zic sa te duci la dentist sa vezi ce spune el, dar nu faci nimic, doara sa intrebi ce se poate face.
Daca spune coroana e ok, daca spune punte tu sa zici ca nu
Daca radac
ina este buna, iar dentistul mester, nu trebuie implant propriuzis, care este in osul macilarului. Iti face implant in radacina. Eu am un asemenea dinte pus.
Bineinteles, daca radacina este sanatoasa se introduce un "stift" din aliaj in radacina sanatoasa, peste care se construieste o coronita care sa imite dintele.
Coronita se poate confectiona din material composit (un polimer acrylic, un fel de plastic) sau din ceramica.
Recomand folosirea materialului ceramic, seamana perfect cu dintele natural. Bineinteles, materialul ceramic este mai scump decat acrylatul.
Cel mai sigur cu implant, mai ales daca radacina este buna.
O precizare am. Asa scrii la 22 de ani?
Dacă umbli pe acest site de mai mult timp ar trebui să ştii când pui o întrebare o corectează ei automat e exact ca şi cum ai avea autocorectorul dar na e greu cu unele persoane
Nu corectează nimeni automat deși ar fi trebuit. Îți mai adăuga niște virgule, puncte, semne de întrebare, de exclamare. Dar nu mai intru în amănunte, că vorbesc în van. O zi bună!
Implantul presupune ca nu mai exista radacina. Implantul este de fapt un surub de metal (titan sau zirconiu) care se infileteaza in osul maxilarului sau mandibulei. Acest surub inlocuieste rdacina lipsa.
Daca radacina ramane in os, atunci nu se poate vorbi despre implant. Se extrage nervul din canalul radacinii bune, se curata cavitatea pulpara (canalele radacinilor), se plombeaza radacina, se introduce in radacina un "stift" (nicidecum implant) dintr-un aliaj pe baza de bronz, se cimenteaza, iar pe partea de aliaj care iese afara din radacina, se construieste o coronita care sa imite cat mai bine dintele.