E aceeași senzație și la femei și la bărbați, anume că este extrem de inconfortabilă. Durerea cea mai mare este atunci când îți este scoasă, dar noroc că durează maxim un minut.În rest cât o ai, vei simți o senzație foarte nasoală de îți vine să te urci pe pereți, nu chiar durere dar ceva teribil, greu de descris în cuvinte.Te vei obișnui încet încet, îți pot administra și calmante, tranchilizante, somnifere.Trebuie să le ceri, ajută dacă dormi cât mai mult în perioada aia ca să nu simți.
Nu vrei raspuns de la femei...
tata a avut sonda urinara cam 5-6 luni. Daca e pusa corect nu te doare. Poate un usor discomfort, ai ceva strain in tine.7 zile nu e mult!
Pe bune? Mai am un prieten care a avut sondă pentru că s-a operat, iar toată operația cu tot cu săptămânile de recuperare, durerea de după și toate cele, a zis că ar mai putea să o repete, însă sonda i se pare cea mai nasoală chestie posibilă.
Nu s-a plans de dureri, sau poate nu ne spunea noua! medicul i-a spus ca poate sa aiba infectii urinare de la sonda, a luat antibiotice de la asta.
Odata problema rezolvata rezolvata, a scapat si de sonda!
Tind să cred că nu vă spunea.Nu am întâlnit pe nimeni care să nu se plângă de sondă, dar poate că sunt oameni cărora nu li se pare așa rea. Poate are noroc și Marian.
Eu personal cred că sonda poate fi folosită cu succes în camere de tortură. Cine se plânge de dureri de inimi frânte și așa, nu a întâlnit o sondă( ca un fel de umor negru).
Posibil
insa la momentul respectiv era oo necesitate si nu avea de ales. Oricum a schimbat sonda in fiecare luna.
trebuie totusi un medic foarte bun.
Din păcate da, de multe ori este o necesitate sonda.Și medicul contează, e bine să ceară cât mai multe păreri despre el.
Sa ne spui te rog, dupa ce o pui, cum se simte. Urmeaza sa imi pun si eu o sonda in gat pentru analiza de reflux, si am inteles ca e destul de chinuitor.
Mădălin1402 întreabă: