Te dai jos din pat dupa primele 24 de ore si mergi usor pe langa pat. Nu mai recomanda nimeni sa stai cu zilele in pat acum, apendicita este o operatie foarte usoara, si ca sa te recuperezi, trebuie sa faci un efort minim, mers la toaleta, la bucatarie, plimbari usoare zi de zi. In 3 zile ar trebui sa fii acasa deja si poti iesii sa te plimbi pe drumuri scurte, pe langa casa. Nu ai voie sa faci efort fizic vreo 3 luni de zile.
Daca ai fost operat laparoscopic, a 3-a zi ar trebui sa fii acasa, iar totul reintra in nromal in 6 saptamani, refacerea fiind mult mai rapida decat dupa operatia clasica.
Cand am avut apendicita, in prima saptamana mi s-a spus sa nu fac nici un fel de efort, nici macar sa nu ma ridic din pat. In a doua saptamana te poti ridica si sa mergi liber, dar fara sa sari, sa fugi sau miscari bruste. Nu poti face sport cam 3-4 luni, poate chiar mai mult, in prima jumatate de an nu este deloc recomandat sa te misti. Sfatul meu este sa o iei usor
Statul in pat e cea mai mare prostie care poate sa iti fie recomandata dupa o operatie, daca stai in pat toata ziua o sa te alegi cu o frumoasa aprindere de plamani si o sa te vindeci mult mai greu
Bineinteles, poti sa te misti sa sari si sa alergi din prima zi, daca doresti sa iti plesneasca operatia.
Poti sa te misti din a doua zi, nu mult dar poti si in plus n-am zis sa sara sau sa alerge ci sa se miste
AndreeaM1 întreabă:
dobrin1019 întreabă: