Faptul ca ele dauneaza partial este neadevarata. Dar pe o parte acestea pot dauna ducand la obezitate si extindere exagerata a grasimii
Toate contin E-uri care activeaza radicalii liberi.Mai bine invata cum sa le prepari in casa.
Toate sunt pline de E-uri si conservanti care in timp otravesc organismul si declanseaza mutatii la nivelul tesuturilor (asa apar n tipuri de cancer). In plus sunt pline de grasimi nesaturate care dau peste cap metabolismul lipidelor, duc la obezitate si diabet.
Si daca am renuntat la ele, organismul se va reface cu timpul...am renuntat si la sucurile carbogazoase..deci?
Organismul uman are putere mare de vindecare, pana la un punct. Avand in vedere ca esti foarte tanar/tanara nu ai avut timpul fizic necesar ca sa dereglezi organismul ireparabil. Odata ce vei inainta in varsta vei vedea ca aceasta capacitate de vindecare devine din ce in ce mai slaba si asa apar bolile cronice. D-aia e important sa duci o viata sanatoasa inca din tinerete, ca sa nu te lovesti mai apoi de asemenea probleme. Nu este deloc tarziu sa-ti schimbi stilul de viata.
Am 15 ani..si am renuntat la chestiile din comert, inlocuindu-le cu fructe(cand vreau dulce sa zicem)de exemplu inainte mancam cipsuri in pauza mare la scoala, acum manac covrigi sau 2 mere, cel mai des 2 mere, si imi iau apa, nu mai beau suc...si ma pot abtine cu usurinta de la ele, deci sunt pe drumul cel bun?(sunt baiat )
Probabil ca da, desi sa stii ca covrigii sunt aproape la fel de daunatori ca cipsurile sau sancksurile. Bine, daca o iei pe panta asta n-o sa mai mananci nimic.
Covrigi facuti din paine, de aia de la brutarie, nu de altii , si oricum ii mananc pe aia destul de rar..mai mult mere.
Covrigii calzi de la brutarie sunt cei mai rai fiindca sunt plini de faina alba de grau si zahar si sunt bombe calorice si glicemice.
A bine de stiut, mersi. oricum nu ma dau in vant dupa ei, deci raman la merele mele
Salut,
Snacks-urile din comert sunt in general daunatoare datorita (nu e importanta ordinea):
- chimicalele continute de acestia (in general aditivii alimentari precum si conservantii ) impreuna cu potentiatorii de gust (monosodiu glutamant si produsii derivati) si colorantii reprezinta substante greu de eliminat de catre corp in plus ele pot sa stea in corp ani de zile.
- continutul ridicat de grasimi hidrogenate - reprezentand aport caloric important - care in general duce la obezitate, crestere colesterol (doar cele de origine animala), etc.
- continut foarte mare de zahar - cu efecte foarte neplacute pe termen lung - folosit pentru gust.
- continut ridicat de substante acide (corpul interior este bazic, pentru a neutraliza substantele acide introduse in corp, acesta foloseste calciul din oase)
- continut ridicat de sare - cu efecte in retinerea apei in organism, afectarea rinichilor, cresterea tensiunii, etc - folosita atat ca si conservant cat si pentru gust.
- cantitatea nutritionala relativ scazuta, in sensul ca poate in afara de cateva minerale, in rest nu prea mai gasesti mare lucru pe acolo.
- cantitate exagerata de amidon care se va transforma in cele din urma in energie si va fi stocata sub forma de grasimi. In plus amidonul cat si zaharul si celelalte glucide au ca efect cresterea puternica a nivelului de insulina in corp.
- in plus nu respecta diversitatea. Daca te uiti pe ambalaje majoritatea sunt niste chestii care sunt marite cu ingrosatori pe baza de amidon/guma xantan, etc.
- cantitatea prea mare de proteine de origine animala reprezinta iarasi o problema a alimentatiei moderne. Deoarece modul in care acestea sunt digerate de corp difera foarte mult. In plus proteinele de origine animala sunt acide. Si corpul este bazic. Deci inca un efort in plus pentru corp.
- In cazul carnurilor diversele substante de stres eliberate in corpurile animalelor in momentul sacrificiului ajung in corpul uman. Impreuna cu alte bacterii sau hormoni ale animalelor.
Daca tii neaparat sa vezi o intreaga polemica cu privire ce alimentatie este mai sanatoasa, in cat timp organismul isi revine, care sunt legaturile dintre diferite elemente, de ce laptele desi se presupune ca are calciu, de fapt acel calciu se absoarbe doar in anumite conditii, de ce cafeaua si alte bauturi gazoase nu sunt recomandate, adica daca te intereseaza sa intelegi mai bine din asta, incearca sa cauti pe net pe un nene Calin Marginean. Pe blog-ul lui, mergi si tu la materiale video si incepi sa te uiti pe acolo la filmulete.
Omul vorbeste frumos si pe intelesul tuturor.
Sunt deunatoare, gandeste-te ca, spre exemplu, Cheetos, snacks-urile ce erau mancate si de copii mici contineau benzina. De la asta deduci tot. Plus ca ele contin arome si coloranti artificiali care iti fac organismul praf.