| Resscaya a întrebat:

Salut! Vreau un sfat de la persoane care inteleg in medicina! Situatia e astfel : deci in curand am aflat ca sunt insarcinata ceea ce am dorit! Am dat primele analize de sange si totul e bine si frumos dar o analiza imi pare tare stranie :hepatita c pozitiva si in plus e ff marita! Am auzit de la o asistenta medicala ca poate sa arate asa ceva nu din cauza ca sunt bolnava de hepatita doar din cauza ca sunt insarcinata poate fi rezultatul eronat! Si sa nu trag atentie! Dar o voi mai face repetata!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Pentru hepatita c trebuie sa mai faci o analiza, si aia se numește vieremie.Este ce-a mai sigura pentru depistarea acestei boli.
Se prea poate sa fi ieșit prost, ar nu se știe.Asa ca intereseaza-te sa repti,iar dacă ai aceasta boala sa ști ca se contactează, adică ai luat-o și ar trebui sa cam te interesezi de unde. Poate sa fie de la un spital, de la un salon, un tatuaj, iubit....etc
Dar cel mai important de știut e ca, trebuie tratat urgent.Nu vreau sa te sperii dar mama mea a avut aceasta boala și norocul ei ca să depistat la timp.Un an a luat tratament de câteva mii de euro pe luna ca să nu de-a în cancer.

| Simpatic a răspuns:

Nu sunt medic dar mai stiu si eu cate ceva.
Hepatita C este virala, adica data de un virus, un microb daca vrei.
Nu stiu cum poate influenta sau cat poate influenta sarcina acest tip de analiza, daca poate da peste cap acest test si induce un rezultat fals pozitiv.
Cunosc de asemenea ca analizele de laborator, in speta la sange, in zilele noastre se fac la niste masinarii, computere, adica se introduce mostra de sange si acel dispozitiv inteligent spune ce microb gaseste, bine poate nu atat de simplu pe cat am scris eu, pe intelesul tuturor am explicat.
Stiu de asemenea ca exista si teste fals pozitive, de aceea nu trebuie sa te pacientezi.
Nu stiu insa de ce in Romania (ceea ce nu este la fel in Germania de exemplu) anumite analize trebuiesc repetate de 'n' ori.
Insa pentru un asemenea diagnostic care nu este deloc usor pentru cei care inteleg severitatea unui virus hepatic, este nevoie de repetarea acestor analize, de obicei se face la mai multe laboratoare, diferite!
Cu alte cuvinte faci in 3 locuri diferite la 3 laboratoare diferite si abia atunci poti sti sigur daca ai hepatita C sau nu.
Si nici asa nu este capat de tara intrucat hepatita C este vindecabila, este adevarat cu medicamente puternice dar se vindeca.
Din surse sigure stiu si faptul ca acolo unde viremia nu este suficient de mare, desi virusul exista, anumite persoane datorita acestui sistem ticalos nu au primit medicamente compensate de la stat si astfel duc boala pe picioare, e vina acestui sistem virusul nu moare de la sine! Cu siguranta costurile sunt foarte mari pentru fiecare pacient 'sponsorizat' de stat!
De rata succesului conteaza si aici ca in orice problema medicala evolutia afectiunii, adica cu cat e descoperita mai tarziu cu atat e mai greu de vindecat sau deloc; in cazul acestor hepatite virale nu microbul in sine e greu de distrus ci nerecuperabile ar fi leziunile pe care aceasta boala asupra ficatului, ciroza ar fi un exemplu de proces de distrugere ireversibil.
Eu sper sa nu ai acest virus nenorocit.

| Floridori a răspuns:

Nu voi comenta prea mult faptul ca ceea ce a spus asistenta respectiva este total ilogic (asta ca sa nu folosesc cuvinte mai dure), ci voi spune doar ca trebuie sa asculti ce iti spune medicul; atentie, MEDICUL! Mai ales acum, ca esti insarcinata si situatia este mai delicata.

Bun, sustin ceea ce a spus @simpatik, hepatita este o infectie virala, iar in cazul acesta o infectie cu virusul hepatic de tip C.Este o problema in sarcina, la fel ca orice alta afectiune in aceste conditii.
De regula, daca sarcina este mica, unii medici iti pot sugera sau propune sa iei in calcul intreruperea de sarcina si initierea tratamentulu, dar asta DUPA stabilirea viremiei.

Totusi, sansele ca tu sa infectezi fatul, sunt mici, de sub 10%.

Ca o concluzie, trebuie sa discuti cu medicul tau ce optiuni ai, cum acest rezultat te poate afecta si sa iei cea mai buna decizie.

Multa sanatate!

| Simpatic a răspuns:

Acum am citit iarasi intrebarea ta si nu imi dau seama cum au depistat ei ca ai hepatita C si ce anume a iesit mare? viremia? sau de fapt ei au facut analizele generale la sange printre care Transaminazele si acestea din urma erau foarte mari.
Pentru ca sunt 2 chestii total diferite, viremia e una si hepatita C e un microb periculos, iar transaminazele pot arata o afectiune a ficatului sau altceva, un exemplu este cazul steatozei hepatice dar la fel de bine (si asta nu o stapanesc multi medici) transaminazele marite pot fi si la un luptator de MMA care dupa un meci a fost facut KO si i-au fost rupte ligamente, degete etc inflamatii din corp dau implicit transaminaze crescute!

| Resscaya explică (pentru Simpatic):

Deci am fost la medicul ginecolog spunindui rezultatul ca sunt insarcinata! el mi-a dat indreptare la laborator pentrua da analiza de sange si in rezultat era scris serologie hepatita c pozitiva in rest nimic doar masura nu stiu cum e sa explic e marita tare mais sus de 0. 9deja e pozitiv dar eu am 11.10 e ceva cred ireal

| Resscaya explică (pentru Simpatic):

Faza e ca in rest e totul bine! anazilele sunt ok! hepanita b-negativ
Hiv-negativ
Etc …totul la nivel!
Doar hepatita c am fost cam socata!

| LaviniuA a răspuns (pentru Resscaya):

De virusul hepatitei C se scapa pe moca cu antivirale, in 2-3 luni. Ficatul nu e intotdeauna afectat. Depinde cati ani ai trait cu hepatita. Analiza care arata daca e afectat ficatul se numeste Fibromax (din sange).
Nu stiu daca va afecta sau nu sarcina prezenta virusului in corpul tau.
Dupa ce nasti, vei putea urma tratamentul sub indrumarea unui gastroenterolog.

| Resscaya explică (pentru LaviniuA):

Nu am ani pentru ca in mai 2022 am facut analizele si hepatita c era negativa de asta rezultatul de acum ma socat cam e putin spus