| KingMojo a întrebat:

Salutare, am 18 ani si sufar de anxietate si depresie din luna iunie. In ultima vreme am avut niste examene si niste perioade mai solicitatante si eram foarte stresat si nu puteam sa dorm noaptea. Un examen am trecut cu bine si mai am unul. Ideea e ca nu puteam sa dorm noaptea si am fost la doctor si mi-a recomandat stresclin, dar fara efect tot nu puteam sa dorm. Ma puneam la 23 in pat si nu puteam sa dorm deloc. Am inceput sa iau zolpidem care este un somnifer mai putin indicat la varsta mea (un sfert sau jumatate de pastila) si am inceput sa ma simt considerabil mai bine. Simptomele s-au redus considerabil si am putut sa iau si acest examen, gandesc mai sanatos, fac sport, dorm, ma simt mai bine. In ciuda faptului ca ma simt mai bine, am inceput incet incet sa fiu depedent de aceste pastile. Vreau sa ma las de ele si sa dorm fara pastile si am nevoie de sfaturi. Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu te mai stresa. Nu merită. happy

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Examenele nu inseamna nimic. Viata ta a inceut intr-un punct si se termina in alt punct, asa ca nu iti face griji si nu te stresa. Toate aceste lucruri le faci tu, nu te obliga nimeni. Ar trebui sa te simti bine ca timpul tot trece. Vrei nu vrei ziua de maine tot vine. Asa ca de ce sa stai suparat pe astfel de lucruri? Merita oare? Normal ca nu. Da-le incolo. Daca vrei sa te aimti bine, te simti bine ^_^

Stiu ca poti! Iti tin pumnii.
Bafta.

| KingMojo explică (pentru anonim_4396):

Am uitat sa memtionez ca noaptea cand ma pun in pat parca mintea mea gandeste incontinuu si mu pot sa ma relaxez si sa adorm. Ce sfaturi imi dati? Imi poate afecta sanatatea aceste pastile?

| anonimg a răspuns:

Sănătatea este mai importantă decât orice examen.
Caută să depui efort fizic în cursul zilei, pentru ca seara organismul să simtă nevoia de odihnă.
Trebuie să renunți astfel la pastile neapărat.

| Teo0011 a răspuns (pentru anonimg):

Exact! Mai ales sa alerge, dupa vreo 3-4 kilometrii, va dormi bustean.

| denisia88 a răspuns:

Buna...incearca sa pui in aplicare tehnicile de relaxare de pe youtube.cu pastilele nu i de gluma.ai avut tu o perioada stresanta si poate de asta nu ai dormit

| Cksihja a răspuns:

Citește cititul e obositor pentru unii, așa de obositor că adorm.

| Sophieka a răspuns:

Trebuie sa inveti sa treci prin greutati, nu sa fi o leguma infricata care ia pe pastile ca sa se smta bine.
Sunt sute de meditatii pe Youtube pentru probleme / odihna. Acestea sunt medicamente reale.