Nu toți au psihoze doar in cazuri grave. Nu e gravă daca își ia tratamentul, funcționează ca un om normal 90%
Pai,poate să treacă de la agonie sau mânie la extaz și invers,sa treacă de la stări de exaltare,frenezie la depresie majora pe perioade de la câteva săptămâni la câteva luni.
Poate fi agresiva dar nu fără motiv,rareori e agresiva cu tratament,cei cu psihoza și schizofrenie sunt mai mult agresivi și psihopatii,sociopatii.
Mai degrabă poate fi nervoasa fără motiv dar își pot controla emoțiile. Unii pot avea crize alții mai puțin,depinde de la caz la caz,dar cu tratament se răresc, in lipsa tratamentului ei pot deveni pentru ei un real pericol nu pentru societate, adică ei se sinucid cel mai frecvent, bipolarii dintre toți.
Cei cu boli psihice sunt in multe cazuri mai deștepți decât un om sănătos nu știu de ce ii subestimeaza lumea și stigmatizează că au IQ mai măricel decât cei care nu au probleme. Eu vad peste tot oameni sănătoși și sunt banali, nu știu nici să cântărească o roșie sau un cartof pe cantar și au codul in fața ochilor! Sunt puțini oameni care sunt sănătoși la cap îți spun eu, foarte multi sunt "nebuni" dar știu să își ascundă defectele.
Multumesc pentru raspuns. Nu tare demult, am avut o experienta mai neplacuta tot cu o fata bolnava de schizofrenie,. Eu am un apartament cu 2 camere, si am inchiriat o camera la o fata, si initial cand a venit si a vazut camera nu mi-a dat nimic de banuit. Dupa ce s-a mutat, la cateva zile, a inceput sa imi zica ca apartamentul meu este bantuit de fantome. Am intrat in dialog cu ea, si era convinsa ca in apartament sunt morti, si ca ii miroase a mort. Evident. mi-am dat seama ca are probleme, am lasat de la mine, dupa care a dezvoltat o obsesie fata de mine. Imi trimitea undeva la 100 de mesaje pe zi, cand eram la job, mesaje fara sens, delirante, era peste puterea mea mintala sa le inteleg. Vorbea despre religie, moarte, dragoni, folosea metafore pe care le intelegea doar ea, si mi-a zis ca vrea sa ma trimita in imparatia lui Dumnezeu, ceea ce m-a facut sa cred ca atenteaza la viata mea.Cu vorba buna, am scapat de ea dupa 2 luni de stat in acelasi apartament doar noi 2, i-am zis ca vand apartamentul, si ca trebuie sa se mute. De asta sunt putin rezervat cand aceasta persoana pe care am cunoscut-o mi-a zis ca are si ea probleme psihice.
Credeam ca doar eu sunt atat de ghinionist incat sa atrag doar femei cu probleme. Se pare ca nu sunt singurul barbat
Sunt " nebuni" dar stiu sa isi ascunda defectele. Sunt * rai, dar stiu sa isi ascunda rautatea. I fixed. Dar in principiu ai drepatate!
Nu sunt toți ca acea fata, multi se comporta normal cu tratament, fata aia probabil suferea de schizofrenie paranoidă.
anonim_4396 întreabă: