| IonutMRn2552 a întrebat:

Salutare,am o problemă mai rușinoasă,de ceva timp am observat niste umflături in zona dorsală, mai exact la fund,am căutat de curiozitate pe internet ce este și am rezultatul a fost "hemoroizi",nu am fost la doctor,este destul de rușinos,dar un remediu, niste medicamente sau niste alimente pe o perioadă nu ar ajuta sa dispară? Aștept niste sfaturi, dar fără bătăi de joc. Am 18 ani și nu știu ce as putea face, se pot complica sau pot efecta ajungând la ceva grav?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tii un pic de regim.
Fara cola, condimente.
Si sunt ceva creme la farmacie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Întrebi la farmacie de supozitor și crema pentru hemoroizi, și eviți mâncarea picanta

| Zuzu1991 a răspuns:

"nu am fost la doctor, este destul de rușinos"
nu e NIMIC rusinos la doctor, iar daca esti minor, nu e NIMIC rusinos la parinti

la farmacie exista supozitoare si creme, care sunt bune pentru orice probleme anale, totusi, un doctor poate determina cauza pentru care au aparut hemoroizii aia si sa iti dea un tratament, stil de viata, idee, ca sa nu mai apara

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cel mai bine mergi la un medic gastroenterolog fara rusine, ei cu asta se ocupă, te va consulta i ti va da tratament si va fi bine, este mai bine sa mergi acum cand problema este in faza incipientă, decat sa astepti se va agrava.

| IonutMRn2552 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Mulțumesc frumos!

| IonutMRn2552 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Cu ce se pot agrava...

| aneliram a răspuns:

Daca nu.i tratezi de la inceput scapi mai greu, se vor agrava

| aneliram a răspuns:

Exista unguente, etc, dar mai bine mergi la medic