| AndreiPopovici6969 a întrebat:

Salutare, am venit ieri de la fotbal, am făcut un efort destul de mare și am observat ca ritmul inimii este mai accelerat fata de modul obișnuit. Ma tem sa nu am ceva grav. Țin sa menționez ca sunt genul de persoana care întra moderat în panica. Adică îmi masor mereu pulsul la încheietura, la piept, etc. Acum de curând, cam vreo 10-15 minute, am avut brusc o înțepătura în cap. Și imediat m-am gândit la AVC, apoi am cautat pe net, simptome, etc. Și sunt cât de cât speriat sperând sa nu am nimic.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| VladAntonescu31 a răspuns:

Fara sa te sperii la mine tot de la fotbal au aparut atacurile de panica, tot ca si tine, batai puternice la inima puls accelerat, panica mare etc.Te sfatuesc sa nu iti faci griji ca nu o sa patesti nimic.Eu unul nu am avut cunostinte la vremea aia( 7 ani de atunci )Sa gestionez situatia cumplita in momentul acela.Dar eu unul spre ghionionul meu am ramas cu "Sechele de atunci"Si nu mai fac sport de frica sa nu patesc la fel.Dar fi fara frica ca nu ai nimic si sa treci peste

Bula
| Bula a răspuns:

Este normal ca, de la efort (mai ales la alergare) pulsul sa se mareasca, dar dupa cca 15-20 minute trebuie sa revina la normal.

Pentru a preveni si ameliora diferentele bruste de efort, inainte de antrenament /meci /concurs se face gimnastica de incalzire, iar dupa terminare se fac exercitii de relaxare (intreaba de la un antrenor sau un veteran a sportului)!

| AndreiPopovici6969 explică (pentru VladAntonescu31):

Am ajuns în punctul sa-mi fie teama sa mai dorm. de frica că poate voi păți ceva în somn. gândire la 16 ani :/

| AndreiPopovici6969 explică (pentru Bula):

Este normal ca după un efort brusc inima sa bata cât de cât accelerat? După o perioada mai lunga? O zi? Doua?

| StripperRaoul a răspuns:

happy esti ca mine cand simt ceva deja trebuie sa vad ce ii ce se poate intampla de la ce ii si tot asa iti faci atacu de panica de la filmele care ti le faci de la creier. sincer n ai nici pe dracu eu fac ce zici tu de ani buni si atacuri si tot tacamu intepaturi in cap. pai pe a mea o doare capu aproape toata ziua si tare nu asa. n ai nimic ii asa obsesia si frica asta de moarte

Bula
| Bula a răspuns (pentru AndreiPopovici6969):

Nu dupa zile.
Pulsul trebuie sa scada la normal dupa maxim o ora, chiar si la persoanele fara antrenament.
Dar masurarea pulsului /tensiunii arteriene trebuie facuta dupa minim 15-20 minute de relaxare!

| AndreiPopovici6969 explică (pentru StripperRaoul):

Totul este în capul meu?

| AndreiPopovici6969 explică (pentru Bula):

Am ajuns sa stau tot timpul cu gândul la bataile inimii mele, sa-mi iau tot timpul pulsul la mana, sau la piept.

| StripperRaoul a răspuns (pentru AndreiPopovici6969):

Iep si ca sa nu te mai doara ii sa nu te mai gandesti. tot timpul ma gandeam ca ma doare burta sau dc ma doare si ma durea non stop ca ma tot gandeam iti dai seama cum is chestile astea ciudat. daca nu te gandesti n ai nici pe dracu ii ca si cum tu esti tot la
Biserica om cuminte si tot tu patesti cate ceva si altul care ii bou din nastere si nu l intereseaza de nimeni nu l doare si eu tot happy. asa ii si cu astea trebuie sa nu ti pese. sa nu bagi in seama si eu de ex cu burta am ajuns la endoscopie mi o bagat in mine tub cu camera ca ce am ca nu stiu ce sa vada nimic inceput de gastrita care o au toti o zis doctoru noh m-am linistit si nu m-am mai gandit si o trecut imi faceam eu chemama durerea sa zic asa ca eram tot cu gandu ca dc ma doare daca patesc ceva etc exact ca tine asa ca nu esti singuru si mai sunt stai lin

Bula
| Bula a răspuns (pentru AndreiPopovici6969):

Spala-ti... GANDURILE NEGATIVISTE!
Mergi pana la medicul de familie si discuta cu el.
Daca va considera, te va trimite si la un consult cardiologic (dar nu cred ca e cazul).