Trebuie sa dormi pe o saltea ortopedica de calitate, sa folosesti o perna care ajuta in astfel de cazuri (din spuma cu memory), sa mergi pe strada avand o pozitie cat mai dreapta( ca si cum capul ar fi agatat, umerii ar atarna si privirea in fata). Gimnastica medicala si chiar o vizita la medic o poti face in aceasta vacanta! Cu cat amani, cu atat este mai grea refacerea!
Cum spunea si Adrianetc, inotul este foarte, foarte bun pentru a corecta problema asta. Poti sa incerci sa stai mai drept si cand esti la calculator.
S-ar putea forma scolioza de la statul gresit pe scaun si de lunga durata. eu am scolioza, mi s-a spus sa fac inot. momentan fac sala si s-a mai reparat,
In primul rand, incearca sa stai drept cat mmai mult timp posibil.De asemenea, ar trebui sa practici un sport care sa-ti intareasca muschii spatelui.Astfel,coloana s-ar mentine mai dreapta. Spre exemplu, inotul
Aici este o listă de soluţii interesante pentru problema spatelui cocoşat: http://motivonti.ro/ce-sa-faci-ca-sa-stai-drept.html
Oricum, cel mai important este să-ţi dai seama că stai cocoşat. E primul pas spre vindecare. Deci primul pas l-ai făcut! :)