| nfstherun a întrebat:

Ce ar trebui sa fac ca sa scap de spatele cocosat? Am 17 ani si am incercat sa stau cat se poate de drept, dar statul la calculator ma da iar peste >capce sa fac? Accept orice sfat, orice exercitiu orice Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| fabiola a răspuns:

Trebuie sa dormi pe o saltea ortopedica de calitate, sa folosesti o perna care ajuta in astfel de cazuri (din spuma cu memory), sa mergi pe strada avand o pozitie cat mai dreapta( ca si cum capul ar fi agatat, umerii ar atarna si privirea in fata). Gimnastica medicala si chiar o vizita la medic o poti face in aceasta vacanta! Cu cat amani, cu atat este mai grea refacerea!

5 răspunsuri:
| betsy a răspuns:

Cum spunea si Adrianetc, inotul este foarte, foarte bun pentru a corecta problema asta. Poti sa incerci sa stai mai drept si cand esti la calculator.

| Adrianetc a răspuns:

S-ar putea forma scolioza de la statul gresit pe scaun si de lunga durata. eu am scolioza, mi s-a spus sa fac inot. momentan fac sala si s-a mai reparat,

| rockmeout a răspuns:

In primul rand, incearca sa stai drept cat mmai mult timp posibil.De asemenea, ar trebui sa practici un sport care sa-ti intareasca muschii spatelui.Astfel,coloana s-ar mentine mai dreapta. Spre exemplu, inotul happy

| nfstherun explică:

Ok multumesc pentru raspunsuri, chiar ar trebui sa ma duc la un medic

| Arielu a răspuns:

Aici este o listă de soluţii interesante pentru problema spatelui cocoşat: http://motivonti.ro/ce-sa-faci-ca-sa-stai-drept.html

Oricum, cel mai important este să-ţi dai seama că stai cocoşat. E primul pas spre vindecare. Deci primul pas l-ai făcut! :)