Salut! Fumul de tigara contine o serie de substante chimice daunatoare care pot afecta sanatatea ta atunci cand le inhalezi. Unii oameni raporteaza ca fumeaza din cauza efectelor de relaxare pe care le produc, in timp ce altii fumeaza din cauza dependentei de nicotina.
Fumatul poate avea o serie de efecte negative asupra sanatatii, inclusiv:
Risc crescut de a face cancer la plamani, gat, vezica urinara, esofag, stomac, pancreas si alte organe
Afectarea functionarii normale a plamanilor
Risc crescut de a face boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord si accidentul vascular cerebral
Dinti si gingii mai putin sanatoase
Piele mai putin sanatoasa si mai batranita prematur
Da, fumatul poate duce la moarte. Fumatul este cauza principala a bolilor cardiovasculare si a cancerului la plamani, care sunt cele mai frecvente cauze de deces la nivel mondial.
In general, este recomandat sa eviti fumatul pentru a-ti mentine o sanatate optima. Daca incerci sa renunti la fumat, exista multe optiuni de tratament disponibile care pot fi de ajutor, inclusiv gume de mestecat, plasturi si medicamente prescrise de medic. Este important sa discuti cu un medic sau cu un consilier pentru a gasi cea mai buna solutie pentru tine.
Sansele sa mori din cauza asta sunt foarte mici, trebuie sa fii fumator inrait sa fumezi peste 4-5 pachete la zi, sfatul meu e sa nu incerci, pentru ca o sa fie foarte greu sa te lasi de ele dupa, si pe langa asta o sa arunci banii aiurea pe tigari, cand poti sa-ti iei ceva util de ei.
Nu e niciun gust mentolat decat daca au tigarile mentol
Nu simti mare lucru
E o prostie
Nu fuma
Nu ajuta la nimeni
Doar ingalbeneste dintii, te face sa puti si sa fii mai fragil cu sanatatea
Simți fumul de țigară in plamini. Atît. Cînd am incercat și eu, pe la 12 ani, mi s-a părut absurd. De ce sa îmi umplu plaminii cu fum?
Ce poți păți? Țigara ucide. Nu e doar o lozinca. L-a ucis pe tatăl meu, un om cu sănătate de fier, la 70 de ani avea analize "de aviator", așa glumea medicul cu el. La 72 a făcut cancer la plămâni. Cind au văzut medicii radiografia, l-au întrebat dacă a fumat in viața. A fumat atît, încît cînd eram copil, stăteam în fum, adesea părinții trebuiau să deschidă geamul iarna ca sa mai iasă fumul. I-au zis că clar țigara e cauza. Și la 75 nu a mai fost. La cît de sănătos a fost, ne-am propus, mai in gluma, mai in serios, cînd avea 70 ca atunci cînd eu fac 70 sa ieșim la o bere, chiar daca niciunul din noi nu bea. Pot spune că țigara mi-a răpit nu numai tatăl, ci și un vis frumos. Era ceva ca la 70 sa fii băut o bere cu el.
Pe termen scurt sau durata țigări, fumatul e plăcut.
Pe termen lung și durata vieții nu-i deloc bună și nici sănătoaasă.
Eu l-am lăsat în 2011 după ce-am simțit că obosesc mai repede și nu mai respir bine. La opt ani după ce le-am lăsat, Din senin și fără nici un fel de preaviz. la ora unu dupămasă am facut pre-infarct.
Au fost ziua în care am plătit pentru toate țigările fumate. Și asta n-am spus-o eu, ci doctorii care mi-au salvat viața in ziua de marți dupămasă.
Nu câștigi nimic în viață cu ele, și poți avea sute de probleme cu ele de sănătate, de sânge, de inimă, accelerare spre bătrânețe, poți face infarct oricând, mai bine îți cumperi un meniu al zilei in fiecare zi, și te simți mai împlinit de 1000 ori
Amețești primele zile, simți un gust amar care pare să nu îți placă inițial dar ulterior nu mai îi acorzi atenție că deja ești aproape dependent. Eu pot sa fumez oricând și câteva zile la rand țigări și să mă las brusc ziua următoare și din ziua aia sa nu mai fumez deloc, fumam in perioadele de stres și 2 pachete într-un timp foarte scurt și am reușit să mă las de ele, eu zic sa nu încerci nici din curiozitate, daca strangi banii pe care ii arunci pe țigări o sa vezi că la sfârșit de lună daca tragi o linie ieși pe plus cu câteva sute de lei bune și cu plămânii sănătoși. Din cate știu nu e mentolat, te induc in eroare colegii tai, erau țigări cu mentol dar parca le-au scos de pe piata.