| ionuutzuu a întrebat:

Salutare comunitatii TPU, ma adresez voua caci este cea mai rapida cale pentru adolescenti, intai de toate ma numesc Ionut, am 1. 80m si 93kg la 17 ani, da ai ghicit, vreau sa slabesc. Cat? Cam pana la 80de kg, acum ca vine vara presupun ca am tot felul de oportunitati. Programul meu e putin cam incurcat si nu stiu cum as putea tine o dieta nu prea severa, dimineata si la pranz pot manca normal (desi inainte sa plec la scoala nu-mi prea este foame) de obicei intru la 1-2 iar seara ies pe la 7-8 si daca mananc seara nu prea e ok, acestea fiind spuse as vrea sa aud parerile celor care probabil au trecut prin asta si ma pot ajuta "from their own experience". Stiu ca pe langa abtinutul de la mancarea excesiva si abundenta trebuie sa mai fac si sport, dar intrebarea este cand? Timpul liber este doar in weekend... Multumesc pentru ajutor si indrumari celor care se implica, fara raspunsuri de copii pentru ca nu mi-e greu sa dau report sa scape comunitatea de voi, astia cu coarne.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| stejara2 a răspuns:

Draga, poti oricand! Te lasi de painea excesiva, ti-o spun din experienta mea, eu am o anume varsta, la mine e mai greu sa slabesc, tie iti va fi usor! Daca am putut eu, poti si tu!
Eu evit prajelile, grasimile, ducliurile in cantitati mari, si seara, inainte de culcare fac cateva miscari vazute la televizor la Dr. Oz. si sa stii ca m-au ajutat de am slabit 10 kg in 4 luni, ceea ce e mult la anii mei! Tu poti reusi mai repede! Iti poti face rost de o banda elastica si o pui dupa talpa jos, si tragi de ea cu mana, ca un fel de flexiuni, in timp, adaugi mai multa presiune elasticului, depui astfel un efort in plus, muschii abdominali se contracta si ei odata cu muschii piciorului si mainii, (asta practica baiatul meu si are o silueta de invidiat! Are 1, 85 si 70 kg, tot numai muschi!)daca nu ai timp decat in wekeend, fa sport atunci, in rest fa tu cumparaturile, achita facturile, mersul pe jos ajuta! Succes! Mai multe in particular

| Tudorand a răspuns:

Nu trebui sa slabesti absolut deloc, ci doar sa ai grija la alimentatie.Aceasta trebuie sa contina fructe, legume, apa minim 2 litri/zi si evita excesele dupa orele 18 daca se poate numai ceaiuri si cat mai putin zahar.Controleaza cantitatea de paine si daca poti evita painea din cand in cand este mai bine.Esti tanar si orice cura sau regim iti schimba metabolismul si corpul are de suferi ca sa nu vb si despre sanatate.

| ionuutzuu explică (pentru Tudorand):

Deci dupa ce mi-ai zis vad ca ar trebui sa incep sa consum legume si sa nu mai mananc foarte mult, dar totusi pot consuma ceva, corect? Cu zaharul nu-i problema, nu mananc dulciuri, nu beau sucuri, mananc deja paine cu secara de cativa ani tot in ideea sa slabesc (a parintilor). Cand mananc prajituri consum doar ceea ce face mama acasa.

| Tudorand a răspuns (pentru ionuutzuu):

Ideea este sa incerci sa te saturi mai mult din legume decat din grasimi. Incearca sa-ti faci toate poftele dar cu moderatie si evita mesele tarzii si chiar painea cu secara.