| Robert91 a întrebat:

De 2 zile a inceput sa ma doara o masea, foarte tare....de 2 zile nu dorm.Problema e ca mi s-a umflat si gatu... abia pot inghiti, si nici de mestecat nu pot pentru ca am maseau amortita iar cand o ating ma doare f f f tare.Iau antibiotice de 2 zile si nimic pana acum.Credeti ca are ce sa imi faca dentistu? chiar daca are infectie

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Trebuie sa se dezumfle ca el sa poata face ceva la masea.

| mona a răspuns:

Dentistul nu iti face nimic pana nu se dezumfla partea umflata, i a in continuare antibiotice

| CrazyTeenager a răspuns:

Pot aparea complicatii daca nu iei masuri cat mai repede, du-te la dentist, e vorba de operatie si se poate agrava.

| NevastuicAaA a răspuns:

Normal ca are ce sa iti faca.
Cat de repede poti la adentist!
O sa iti dea si el tratamaent cu antibiotic.
Dar trebuie neaparat sa iei pastila la ora fixa!

Daca se umfla mai tare este miaa complicat.Nu aia sa mai poti deschide gura, si ai sa ai nevoie de operatie.

Nu pierde timpul.Eu stiu asta de la un detist!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Normal ca are ce sa iti faca doar nu te lasa cu infectia la masea. du-te cat mai repede sa nu patesti alte belele

| Oana92 a răspuns:

Gatul nu e umflat de la masea. Poate ai tras doar curent si atunci dentistul nu are ce sa iti faca. Daca ai puroi va trebui sa iti sparga punga sau sa astepti sa iti treaca puroiul pentru ca altfel nu va prinde anestezia. Oricum e mai bine sa mergi la dentist ca sa stii exact ce problema ai. Sanatate!

| AgathaRo a răspuns:

Amoxacilina 500mg, daca este umflat iar pentru durere ia Ketonal retard. Cand se dezumfla maseaua du-te la un dentist sa iti faca extractie.

| marcous a răspuns (pentru AgathaRo):

Amoxicilina este depasita, in practica moderna se foloseste Augmentinul (amoxicilina+clavulanat de potasiu) doza uzuala pentru adulti fiind de 1g/12h. Uneori se asociaza cu metronidazolul (atunci cand se suspecteaza o suprainfectie combinata)
In orice caz, dentistul trebuie sa faca un drenaj al puroiului pentru a usura mucna antibioticelor si a scuta durata de ameliorare.

| Robert91 explică (pentru marcous):

Si zici ca rovamycine nu-i bun? mai am 2 zile si le termin... daca nu isi face efectu am sa iau augmentin.Ms mlt ca ai raspuns.

| marcous a răspuns (pentru Robert91):

Cu placere happy

| Bluebutterfly80 a răspuns:

In primul rand depinde ce antibiotic iei!
in al 2-lea rand, antibioticul se ia minim 7 zile, iar primele efecte incep sa se vada din a 3-a zi de utilizare!
pentru durere trebuie luat un antiinflamator cum este Aflamil, 1 la 12 ore si sigur te lasa durerea!
multa sanatate happy

| dyckă a răspuns:

Pana nu se dezumfla nu are ce sa iti faca trebuie sa coaca si sa iasa puroiul afarasi dupa aia te lasa si nu te ma-i doare

| Robert91 explică:

Va multumesc pentru raspunsuri.Momentan iau rovamycine pentru ca asa mi-a recomandat tipu de la farmacie.O sa astept sa se desumfle..si am sa o scot.

| Yony_Yon_1976 a răspuns:

Pe langa antibiotice luati si ceva calmante si aveti rabdare pana terminati antibioticele, nimeni nu se baga la infectie pentru ca e prea riscant! Multa sanatate!