Normal ca are ce sa iti faca doar nu te lasa cu infectia la masea. du-te cat mai repede sa nu patesti alte belele
Pana nu se dezumfla nu are ce sa iti faca trebuie sa coaca si sa iasa puroiul afarasi dupa aia te lasa si nu te ma-i doare
Amoxacilina 500mg, daca este umflat iar pentru durere ia Ketonal retard. Cand se dezumfla maseaua du-te la un dentist sa iti faca extractie.
Pot aparea complicatii daca nu iei masuri cat mai repede, du-te la dentist, e vorba de operatie si se poate agrava.
In primul rand depinde ce antibiotic iei!
in al 2-lea rand, antibioticul se ia minim 7 zile, iar primele efecte incep sa se vada din a 3-a zi de utilizare!
pentru durere trebuie luat un antiinflamator cum este Aflamil, 1 la 12 ore si sigur te lasa durerea!
multa sanatate
Va multumesc pentru raspunsuri.Momentan iau rovamycine pentru ca asa mi-a recomandat tipu de la farmacie.O sa astept sa se desumfle..si am sa o scot.
Normal ca are ce sa iti faca.
Cat de repede poti la adentist!
O sa iti dea si el tratamaent cu antibiotic.
Dar trebuie neaparat sa iei pastila la ora fixa!
Daca se umfla mai tare este miaa complicat.Nu aia sa mai poti deschide gura, si ai sa ai nevoie de operatie.
Nu pierde timpul.Eu stiu asta de la un detist!
Gatul nu e umflat de la masea. Poate ai tras doar curent si atunci dentistul nu are ce sa iti faca. Daca ai puroi va trebui sa iti sparga punga sau sa astepti sa iti treaca puroiul pentru ca altfel nu va prinde anestezia. Oricum e mai bine sa mergi la dentist ca sa stii exact ce problema ai. Sanatate!
Dentistul nu iti face nimic pana nu se dezumfla partea umflata, i a in continuare antibiotice
Pe langa antibiotice luati si ceva calmante si aveti rabdare pana terminati antibioticele, nimeni nu se baga la infectie pentru ca e prea riscant! Multa sanatate!
Amoxicilina este depasita, in practica moderna se foloseste Augmentinul (amoxicilina+clavulanat de potasiu) doza uzuala pentru adulti fiind de 1g/12h. Uneori se asociaza cu metronidazolul (atunci cand se suspecteaza o suprainfectie combinata)
In orice caz, dentistul trebuie sa faca un drenaj al puroiului pentru a usura mucna antibioticelor si a scuta durata de ameliorare.
Carmen133 întreabă: