anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare! De ceva vreme sunt neliniștită,acum o lună mi s-a întâmplat ceva ciudat dacă pot spune așa,nu știu dacă vi s-a mai întâmplat și vouă, venisem de la cumpărături înspre casă, când să ajung pe strada în care locuiesc mă întrebam:oare aici stau? Sau pur și simplu eram confuză,ieri la fel mi s-a întâmplat nu eram sigură dacă acolo locuiesc,o fi ceva neurologic sau pe bază de stres, anxietate sau depresie poate având în vedere că acum un an mi-am făcut un Rmn și mi-au ieșit câteva leziuni demielinizante și ischemie, posibil să fie de la asta? Pe lângă asta mai și amețesc,nu des, dar se întâmplă, dacă am ceva grav?
Chiar sunt neliniștită nu știu ce să fac, mă tem să nu fie vreo tumoare cerebrală sau schizofrenie sau boli din astea, vreau un răspuns cât de sincer se poate!
Ofer funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
22 răspunsuri:
| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Lasă naibii schizofrenia și tumorile! Sunt chestii grave, nu glumi cu ele!
Mănânci cât trebuie? Te odihnești ca lumea? Astea sunt întrebările care ar trebui să-ți vină în minte în situații de tipul ăsta.

| Bryanabrighi34 a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Nu prea mănânc, m-am gândit și eu că poate fi și de la asta dar m-am gândit la ce e mai rău.Mai ales cu căldurile astea nu prea pot mânca
Merci de răspuns m-am m-ai liniștit

| StoicAnalysis a răspuns:

Du-te la doctorul de familie si spune-i asta. Daca te trimite la psihiatrie, atunci nu te du. Ca te indoapa aia cu pastile pana devii leguma.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu este vorba de schizofrenie, mai degraba un inceput de alzheimer adica demență, se manifesta prin episoade de confuzie numai sti unde ti ai pus cheiile numai sti sa ajungi in locuri unde inainte stiai, totul este din cauza mincarii, mincarea pe care azi o mincam are multe otravuri care ataca creierul, plus dulciurile ele conduc la demență deoarece afecteaza si acelea creierul.

| Bryanabrighi34 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Alzheimer la 20 de ani? În plus eu nu prea mănânc dulciuri

| Bryanabrighi34 a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Nu mă duc nicăieri, o să-mi iau niște vitamine și o să consum mai multe fructe și legume și aia e

| 4evergentleman a răspuns:

De la stres și anxietate este deprivare de somn, nopti nedormite. Anxietatea îți poate agrava starea de observație, concentrare, atentie provocând pierderi de memorie temporare.
Stresul, anxietatea sau depresia pot provoca uitare, confuzie, concentrare dificila si numeroase alte probleme care perturba activitatile zilnice.
Anumite afectiuni neurologice pot provoca pierderi de memorie sau diferite simptome asemanatoare cu cele ale dementei. Cateva exemple sunt reprezentate de procese expansive la nivelul creierului (tumori maligne/benigne sau hematoame cronice) si infectii (sifilis, meningite). Astfel, diagnosticul diferential este foarte important, deoarece unele dintre aceste cauze pot fi tratate sau ameliorate.

| Bryanabrighi34 a răspuns (pentru 4evergentleman):

Bună, noaptea dorm nu am probleme cu asta, posibil să fie de la stres chiar nu știu și da poate fi ceva neurologic, asta mă sperie cel mai mult
In legătură cu demența eu știu că ce-i de vârsta a treia au, eu am 20 e posibil să am așa ceva?

Mai bine as muri decât să am așa ceva.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Bryanabrighi34):

Sperăm sa nu ai asa ceva dar acum boli care le faceau cei de 70 -90 ani le pot face tinerii, tu poate ai depresie si va trebuii sa mergi la psiholog iar daca el constata ca nu este numai depresia te va trimite la psihiatrie unde ei iti vor pune diagnosticul corect si tratamentul adecvat.

| 4evergentleman a răspuns (pentru Bryanabrighi34):

Sa speram că nu, poate fi de la depresie și anxietate, sunt totuși boli destul de grave și acestea daca sunt avansate, vorbesc în cunoștință de cauză că mă lupt de ani grei cu așa ceva. Se mai poate și de la tratamente anti-anxietate, anxiolitice și astea uneori produc pierderi de memorie tranzitorii datorita efectelor secundare.

Demența nu ai dar anxietatea și depresia și tratamentele pot produce astfel de confuzii în mod repetat daca e și stres major la mijloc

| Bryanabrighi34 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Am fost o dată, am luat depresive 2 luni dar mă simțeam nașpa de la ele și am oprit tratamentul așa a considerat Dr
Eu cred că e ceva înrădăcinat acolo în subconștient și știu ce e dar nu știu ce și cum să fac să-mi scot asta din cap
Încerc fel și fel de tehnici, metode, podcast-uri s-a.m.d
Cu ajutorul lui Dumnezeu toate vor trece

Poate că le-ai întrerupt brusc și de aia nu ai voie sa faci asta se întrerupe gradual cate puțin se scade doza treptat până nu se mai ia deloc! Daca intrerupi brusc da poți păți așa ceva se numește sevraj și e grav sau sindrom de discontinuitate.

Nu eu le-am întrerupt ci doctorul

Chiar așa brusc nu se întrerup ci treptat, unii au murit din cauza asta, alții au rămas cu sechele, dar mă gândesc că nu din cauza asta, stresul e și anxietatea cauza

Pur și simplu nu mă simțeam ok de la acele pastile

Dar trecem noi și peste perioada asta mai dificilă

Da,sa speram happy

Toate ce ni se întâmplă au un scop, multă sănătate îți doresc

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ai mai pus o dată întrebarea. Ți-am răspuns cu amănunte că nu ai motiv de îngrijorare,

| Bryanabrighi34 a răspuns (pentru sadrian46):

Bine Dom' Doctor dacă dvs spuneți așa păi așa să fie