| Alex955 a întrebat:

Salutare, ieri am facut entorsa la glezna in 2 locuri, tot ieri am fost ca sa o puna la loc, precizez ieri nu prea era umflat piciorul, astăzi este desi nu simt durere, e normal? Sau trebuie sa pun ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Basthet a răspuns:

Atunci a fost luxație. Fă tot ce ți-am scris eu prima oară, dar nu ți-ar strica o radiografie. Sănătate!

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Compresă rece cu gheață, E doar o intindere sau forțare la ligamentelor. Sănătate!

| Basthet a răspuns:

Bună! Entorsa nu se "pune la loc" happy E doar o întindere a ligamentelor cauzată de o mișcare greșită. E normal să se umfle glezna. Evită deplasarea. Stai cu piciorul sprijinit pe un scaun sau stai în pat. Pune comprese reci. Trimite pe cineva să-ți cumpere o gleznieră sau un pansament ELASTIC. Când trebuie să te deplasezi pune glezniera sau înfășoară glezna cu pansamentul elastic. Nu prea strâns, ca să nu oprești circulația sângelui. Sănătate!

| Alex955 explică (pentru Basthet):

Nu ma prea pricep, insa osul era sarit de la locul sau cand am ajung mi l-a pus la loc insa nu înțeleg de ce e asa umflat. Precizez am calcat in exterior pe picior