Eu zic sa iti faci ceva analize in directia asta, sa nu lasi asa sa treaca. Chiar daca au trecut 2 luni si nu ai nmc, e posibil ca in timpul asta doar sa se fi construit simptomele viitoarei afectiuni. Incearca sa previi inainte sa tratezi!
Chiar daca nu are vreo boala ceva si îmi fac vaccin pentru rabie pot să pățesc ceva de la vaccin?
Am fost la farmacie și am cerut iod și după farmacista a zis ca te duci direct la spital și norocul meu ca după o zi era umflata și vena
Stai liniștit că nu ai nimic.
Data viitoare fii mai atent la indicatorul:Atenție cad pisici!
Nu stiu sincer, mai bine vorbeste cu un medic. Posibil sa nu ai nimic tho
Bună! În general, dacă te-a mușcat o pisică și nu ai simptome de infecție după două luni, este puțin probabil să ai nevoie de un vaccin specific, cum ar fi cel pentru rabie, mai ales dacă nu ai observat niciun semn de boală sau comportament anormal la pisică. Totuși, este important de știut că rabia este o boală gravă care se poate transmite prin mușcătura unui animal infectat, iar în anumite situații, vaccinarea împotriva rabiei poate fi necesară.
În cazul în care mușcătura nu a fost adâncă și nu ai avut contact cu saliva sau cu un animal bolnav (și nu știi dacă pisica respectivă era vaccinată), riscurile sunt minime, dar ar trebui să ții cont de câteva aspecte:
Verifică comportamentul pisicii: Dacă pisica a fost agresivă sau a arătat comportamente suspecte (de exemplu, se comporta ciudat sau manifesta simptome de boală), ar fi recomandat să te adresezi unui medic pentru sfaturi suplimentare. Dacă nu poți obține informații despre pisică și locul unde te-ai cazat, medicul poate recomanda vaccinul preventiv împotriva rabiei.
Informații generale: Rabia poate fi fatală dacă nu este tratată, dar din moment ce au trecut două luni și nu ai observat niciun simptom, este posibil să fii în siguranță. Totuși, rabia are o perioadă de incubație care variază, iar simptomele pot apărea până la câteva luni după expunere.
În concluzie, dacă te simți în siguranță și nu ai observat nimic neobișnuit în legătură cu mușcătura, dar te simți neliniștit sau ai vreo îngrijorare, cel mai bine este să contactezi un medic pentru a discuta despre posibilitatea vaccinării, chiar și după o perioadă de două luni. Acesta îți va putea oferi sfaturi personalizate în funcție de contextul specific.
Elelena65 întreabă: