anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare membrilor TPU. Am probleme cu somnul. Dorm prea mult, foarte mult, uneori ignorand si alarmele. Daca dorm devreme ma trezesc la fel de tarziu. Vreau sa stiu de la ce vine, daca e de la vreo boala si daca este vreo scapare sau un leac pentru problema asta. Cum scap de ea? Raspunsurile sincere si serioase vor fi compensate cu funda si vot. Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Kriss96 a răspuns:

Nu as putea sa-ti spun exact ce problema ai, pentru ca exista multe cauze care determina somnolenta. Eu am sa presupun doar si am sa-ti insir cateva boli care provoaca somnolenta, pentru ca DA, s-ar putea sa suferi de o boala. De aceea primul lucru pe care ti-l propun e sa mergi la un medic. Numai el va putea determina ce ai si ce tratament te-ar ajuta.
Acum vreo doi ani aveam si eu somnolenta asta excesiva. Ma culcam tarziu ce-i drept, dar ma si sculam foarte tarziu. Ca sa fiu mai exacta dormeam chiar si 12-13 ore,iar cand ma sculam ma simteam tot obosita si as mai fi dormit. Perioada in care mi s-a intamplat asta a fost una foarte stresanta pentru mine. Asa mi-am dat seama ca asta e reactia mea impotriva stresului. Oamenii reactioneaza in diferite feluri la stres puternic si constant. Unii isi rod unghiile,altii nu mai mananca sau nu mai dorm,iar unii dorm prea mult! S-ar putea sa ai si tu aceeasi chestie. Gandeste-te daca te roade ceva in perioada asta. Eu cand m-am calmat nu am mai avut probleme cu somnolenta. Si cand am fost stresata din nou,a revenit.
Unele din problemele de care poti suferi sunt: somnul insuficient,excesul de cafeina,depresia (putin probabil sa fi depresiv zic eu),apneea in somn,hipotiroidismul,lipsa energiei (alimentatie deficitara),diabet,deshidratare, boli cardiace, munca in ture, alergiile alimentare (aici e usor sa-ti dai seama pentru ca ti se face somn dupa masa), sindromul oboselii cronice (daca oboseala se manifesta de mai bine de 6 luni si afecteaza activitatile zilnice).
Ai putea suferi si de hipersomnie. Cel mai bine du-te la un medic. Sau da-ne mai multe detalii cum ar fi greutatea, alimentatia, daca fumezi sau nu, de cat timp ti se intampla asta etc. Tot ce ne poti spune.

| Danysan a răspuns:

Alimnetatie proasta si Lipsa unui program normal de somn. Dreglari are organismului.Ti s-a dar Bioritmu peste cap.Nu esti singuru.Asa sunt si eu.

| BBJHHRUGs a răspuns (pentru Kriss96):

Nu consum Cafea, Nu am Diabet, Nu am Boli Cardiace, Nu sunt Depresiv (ba dimpotriva), Nu ma Framanta mai nimic, Nu sunt Frustat sau Stressat.
Recunosc fumez (10 tigari pe zi - 1 pachet = 2 zile), fac sport si miscare mai rar, nu lucrez intru domeniu obositor sau stressant, am alimentatie sanatoasa (am fost si vegetarian), nu sunt alergic la nimic sau cel putin n-am descoperit-o (se spune ca fiecare organism uman este sensibil la anumite alimente). - DECI CE PAOTE FI? OI FI SAU SUNT BOLNAV?
Mentionez ca problema asta mi se intampla din liceu, cand eram student, nu mai frecventam cursuri si lipseam sau intarziam de la munca. M-am informat de problema asta si am auzit ca exista o boala a somnului provocata de musca TzeTze (din continentul ecuatorial) - Nu am fost in Africa (siptomele sunt clare - lasa urme - se vedea daca eram intepat de insecta asta. DECI, IN CONCLUZIE CE POATE FI? O FI O PROBLEMA CE TINE DE PSIHIC? dimineata somnul e mai dulce tuturor ne place sa mai motaim un pic un pat, corect?

| Kriss96 a răspuns (pentru BBJHHRUGs):

Sunt oameni carora chiar le place somnul..Si pot dormi oricat. Te culci la aceeasi ora si te trezesti la o ora fixa de mult timp? Unele persoane se culca tarziu si se scoala devreme, iar atunci cand se culca devreme se scoala tarziu. E vorba de un program fix de somn pe care oricine il are. Daca programul ala se somn este schimbat brusc sau dupa scurt timp, iti dai somnul peste cap.