Depinde de stagiul de cotizare la sanatate si de natura concediului medical (pentru ce a fost acordat).
Pentru cele mai multe concedii medicale stagiul de cotizare este de 6 luni din ultimele 12 luni anterioare acordarii concediului iar pentru altele se acorda indemnizatie indiferent de stagiu.
De asemenea sunt si cateva stagii asimilate.
Pentru detalii poti citi OUG 158/2005, cu md. si compl. ulterioare.
Conform ordonantei indicate, citez:
"ART. 9.(1) Persoanele asigurate prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2) au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, precum şi în cazul bolilor infectocontagioase pentru care se impune măsura izolării prevăzută la art. 8 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.
(2) În scopul prevenirii îmbolnăvirilor, persoanele asigurate prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2) au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru carantină, fără îndeplinirea condiţiei privind stagiul de asigurare."
11 luni, nu 22 de zile
legea suna asa, nu poti sa iti iei concediu medical daca nu esti angajat timp de 11 luni decat daca respectivul concediu e necesar ca sa iti salveze viata, caz in care nu conteaza ca te-ai angajat ieri si tot au obligatia sa iti dea concediu medical
LarisaChe07 întreabă: